Cars & Yachts

Pardo Yachts by Orange Yachting

Orange Yachting, internationaal jachtmakelaar en bij uitstek hét adres voor de aan- en verkoop van kwaliteitsmotorjachten en sloepen. Daarnaast, exclusieve importeur in de Benelux van de Italiaanse merken Evo Yachts, Anvera en Pardo Yachts. LXRY gaat in gesprek met Okke Hooites, yacht broker bij Orange Yachting.

Tekst: Vivian Sècreve
Beeld: Orange Yachting

Een verbale tour

Orange Yachting uit Sassenheim aan de Kagerplassen is importeur van stijlvolle motorjachten en sloepen. De Italiaanse Pardo-jachten vormen een nieuwe lijn elegante, innovatieve jachten voor eigenaars die graag tijd met familie en gasten doorbrengen aan boord. Ultiem comfort en luxe, gecombineerd met geavanceerde technologie en state-of-the-art design. De Pardo-jachten zijn afkomstig van scheepswerf Cantiere del Pardo, waar sinds 1973 al meer dan 4.000 high performance boten van de hoogste kwaliteit en comfort zijn geproduceerd. Orange Yachting is exclusief distributeur voor de Benelux. Dankzij een uitgebreid netwerk kan jouw Pardo overal in Europa voorzien worden van de service zoals jij die wenst.

 

Inspelen op de trends

“Er zijn steeds meer schepen op het water te vinden, maar een trend die heel erg opspeelt zijn de dag- en of weekendboten. De behoefte hierin is veranderd door de jaren heen. Mensen, zeker in Nederland, maken steeds minder gebruik om met de boot op vakantie te gaan. De lange vakanties van twee, drie weken worden uitbesteed naar bijvoorbeeld Ibiza, Italië of Frankrijk en in Nederland hebben ze dan de boot voor een lekker dagje of weekendje vaarplezier met mooi weer.

“Deze trend zie je ook steeds meer hier in Frankrijk en aan de Middellandse Zee. Mensen gebruiken ook hier veel vaker de boot als een ‘dagboot, in plaats van een boot waar ze twee – drie weken mee gaan touren. De Pardo is zo’n typsiche boot. Een boot waar je lekker een dag of weekend met vrienden en familie er op uit gaat.”

“Ook is het een trend, dat er steeds meer verwacht wordt zo min mogelijk onderhoud te hebben aan je boot. De jachten van Pardo zijn dan ook zeer makkelijk te onderhouden. Geen gelakt hout, waardoor je niet elk jaar een schilder er op hoeft te laten zetten. En een motor die makkelijk in gebruik is.

Elk jaar een nieuw model

Vanuit Frankrijk vertelt Okke, dat Orange Yachting de ambitie heeft om voor komende jaren, elk jaar een nieuw model van de Pardo uit te brengen. De Pardo 43 en 50 zijn in afgelopen jaren al uitgebracht,de officiële launch van de Pardo 38 komt en er staat ook veel moois op de planning.

De Pardo 38 wordt dit jaar gepresenteerd in Cannes Frankrijk en voor volgende jaar staat er een nog groter model van boven de 50 op de planning.

LXRY aan de Amstel

Tijdens de eerste editie van LXRY aan de Amstel vaart Orange Yachting ook mee. Okke: “We komen met een waanzinnige Pardo 43 een echte eyecatcher op de Amstel!”

Lees hier alles over LXRY aan de Amstel.

Passie voor onze klanten

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Okke: “Onze grootste passie, is het publiek kennis te laten maken met Pardo aan de hand van een mooi feestje op het evenement. Zowel voor de nieuwe als bestaande klanten.”

Masters of LXRY 2019

Ben je benieuwd naar dit prachtige jacht? Bekijk hem van dichtbij tijdens het lifestyle-event Masters of LXRY 2019Wat plaatsvindt van 12 tot 16 december in de RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

Orangeyachting.nl