Interior & Estate

Milouna

Het Nederlandse merk Milouna maakt maatkussens met superieur zitcomfort. Stoer en stijvol, gemaakt van mooie, sterke stoffen, zowel voor binnen- als buitengebruik. Milouna kussens worden met de hand gemaakt door vakmensen die stijlvolle gedessineerde en effen stoffen op ambachtelijke wijze combineren met een kwaliteitsvulling. Hierdoor zitten Milouna kussens precies goed en blijven ze langdurig in vorm. LXRY gaat in gesprek met oprichtster van Milouna Karien Ris.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Milouna

Exclusieve handgemaakte maatkussen

Milouna maakt exclusieve maatkussen, zakelijk en particulier en neemt hierbij alles voor de klant uit handen. De kussens zijn handgemaakt in Nederland, maar we leveren in heel Europa. Of het nu gaat om kussens op maat voor hotels, restaurants, jachten of thuis, kussens voor binnen of buiten, sierkussens of matraskussens. Wij werken uitsluitend samen met gerenommeerde huizen uit binnen- en buitenland.”  

Uniek dankzij full-service

“We bestaan nu zo’n drie jaar en zijn gevestigd in Blaricum. Het balletje is eigenlijk best snel gaan rollen en als je het mij vraagt is de reden, dat de service die wij leveren, simpelweg nog niet bestond. Wij nemen voor onze klanten alles uit handen, geven advies in bijvoorbeeld de stofkeuze en komen op locatie. Na het vastleggen van de stijl en het meten, wordt de bestelling in zo’n drie weken geleverd. De kussens die wij maken zijn naast elegant en stijlvol ook een echte blikvanger in het interieur. Daarbij is de kwaliteit uitzonderlijk dankzij de vulling die wij gebruiken. Een kussen van Milouna zorgt dus ook echt voor dat beetje extra comfort en blijft langdurig in vorm.”

Trends van het moment 

“Met Milouna kunnen we elke wens in vervulling brengen. Een trend die we nu erg veel zien is veel kleur en leuke patronen. Vroeger was iemand al snel tevreden met een antraciet grijze bekleding. Nu zien we dat men meer lef heeft en durft uit te pakken. De kussens zijn opvallender en hebben echt een decoratieve functie in het interieur. Daarbij is duurzaamheid ook zeker een trend, waar wij met Milouna rekening mee houden. Zo vindt de fabricage plaats in Nederland.” 

Ambities

“Het gaat goed met Milouna en klanten zijn erg tevreden met het ontzorgende concept, dat wij aanbieden. Het is voor Milouna dan ook een ambitie nog meer bedrijven en particulieren te helpen bij het creëren van een plezierige omgeving, dankzij onze kussens. Het is fijn als steeds meer mensen weten dat ze hiervoor bij ons aan het juiste adres zijn.”

© Nout Steenkamp Fotografie

Passie voor de mooiste stoffen

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Karien Ris: “Mijn passie voor stoffen is heel groot. Ik word heel blij als ik weer een ontzettend uniek patroon tegen het lijf loop en dit met Milouna mag inzetten. Er is zo ontzettend veel aanbod aan stoffen en mijn hart wordt warmer van elke unieke stof.”

Masters of LXRY 2019

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden en stoffen? Milouna is te bewonderen tijdens Masters of LXRY Love Edition van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

milouna.com