Art & Design

MilanTheArtist

Als jongste ondernemer op Masters of LXRY is MilanTheArtist afgelopen jaar niet onopgemerkt gebleven en beleefde hij zijn persoonlijke doorbraak als professioneel kunstenaar. Hij tekende een exclusief contract bij een platenmaatschappij, waarvoor hij alle singles en albums ontwerpt. LXRY gaat in gesprek met Milan.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: MilanTheArtist

Schilderijen, beelden & fashion

“Ik mag met trots zeggen dat ik met mijn 25-jarige leeftijd al vier jaar kunstenaar ben en dat terwijl ik geen opleiding gedaan heb in de kunsten. Ik kom wel echt uit een kunstenaarsfamilie en die interesse is er bij mij van jongs af aan al geweest. Als we naar mijn werk kijken, dan houd ik mij voornamelijk bezig met schilderijen, beelden en fashion. Dit zijn de drie pijlers waar ik mij als MilanTheArtist met name op toeleg. Kenmerkend voor mijn werken is het gebruik van felle kleuren, kant en stoffen gecombineerd met spuitbussen. Dit geeft mijn werk een energieke uitstraling waarbij cartoonachtige 3D-effecten worden gecreëerd”.

Uniek door techniek

“Mijn stijl en energie is uniek, maar wat mijn kunst nog unieker maakt is de verbeeltenis en erkenning die het opwekt. Mijn kunst is figuratief. Eigenlijk wil ik mijn kunst niet echt toeschrijven aan een bepaalde stroming of stijl. Ik hang eigenlijk overal een beetje tussen in, maar mag mijn kunst wel ‘modern’ noemen. Mijn manier van werken en techniek zijn ook vrij apart. Ik maak bijvoorbeeld nooit een schets en werk gewoon meteen mijn ideeën vanuit mijn hoofd uit. Iets wat weinig kunstenaars doen.”

Trends van het moment

“Mijn branche is eigenlijk heel divers. Ik heb zelf een hekel aan trends en volg geen trends. Ik probeer juist buiten de mainstream te blijven. Er zijn momenteel in Nederland echt weinig professionele kunstenaars en ik wil daar ook een voorbeeld voor zijn. Ik vind juist dat er in de kunstwereld geen regels en trends hoeven te zijn en dat is als je het mij vraagt een trend.”

Heel veel ambities

Milan: “Ik heb heel veel ambities, dus ik hoop dat je even de tijd hebt. Zo ben ik komende maand weer op tv te zien.  De ambitie om een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren voor jongeren en ouderen in Nederland komt onder andere uit in het tv programma waar ik aan meewerk. Ik vind dit heel belangrijk. Ik heb ook de ambitie om nog meer werken in opdracht van bedrijven en particulieren te maken. Uiteraard wil ik met mijn kunst nog meer mensen bereiken, zo heb ik ook de ambitie om internationaal te gaan en ik mag al vertellen dat deze ambitie volgend jaar werkelijkheid wordt.”

Kunstzinnige updates

“Ik mag vertellen dat ik volgende maand in Italië te vinden ben om te kijken of ik daar een expositie kan starten. Ook vind je mij 26 september in het Westcord Art Hotel in Amsterdam met een live-performance. Hier ga ik een levensgrote koe bespuiten. Tevens heb ik een samenwerking met een platenmaatschappij gesloten, waar ik alle singles en albums voor mag ontwerpen.Ik kan ook zo goed als zeker vertellen, dat ik tijdens ADE ook een live-performance ga geven tijdens één van de mooie feestjes.”

Passie voor de belevenis van kunst

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Milan: “Dit spreekt natuurlijk voor zich, dat is kunst. Mijn passie is groot door elke keer iets nieuws te maken en dit te laten zien aan de wereld. Ik breng graag mijn eigen gedachten over in mijn kunst.”

En er is nieuws

Niet alleen is Milan sinds dit jaar officieel ambassadeur van Royal Talens | Amsterdam All Acrylics, hij zal zich voor Fonds Gehandicaptenzorg gaan inzetten tijdens Masters of LXRY. Op de stand van Fonds Gehandicaptensport kun je een van de twintig magnum champagneflessen aanschaffen met originele Milankunst. Daarnaast worden er 200 flessen gemaakt met een opdruk van zijn kunst. De opbrengst hiervan gaat volledig naar Fonds Gehandicaptensport. Van zijn schilderijen zal tien procent van de opbrengst gedoneerd worden.

Masters of LXRY 2019

Nieuwsgierig naar het werk van Milan en de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport? MilanTheArtist is te bewonderen tijdens Masters of LXRY De LOVE Edition van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

Milan-art.com