Wining & Dining

Laurent Richard: kenners met neus voor mytische wijnen

De emotie die je ondergaat bij het proeven van een exquis glas wijn prikkelt je zinnen… Bij wijnimporteur Laurent Richard Pere et Fils worden zulke hoge eisen gesteld aan hun kwaliteitswijnen dat het meer dan goedkomt met het prikkelen van je zinnen. Dat kan ook bijna niet anders, want het importeren van wijn zit al vier generaties bij deze familie in het bloed. De wijnkenners onderhouden relaties van vader op zoon met de eigenaren van de kastelen waar ze hun wijnen aankopen. En delen de rijke geschiedenis die ten grondslag ligt aan iedere wijn binnen hun aanbod.

Tongstrelende snoepreisjes

Het zal je beroep maar wezen: het ondernemen van zo’n tiental reizen per jaar naar Frankrijk, Italië en Spanje. Vooral de welbekende wijnstreken van Frankrijk zoals Bordeaux, Bourgogne, Rhône en Loire worden veel bezocht. Maar vele andere wijnen zijn eveneens vertegenwoordigd in de collectie. Zo dompelt Laurent Richard je onder in het Italiaanse Dolce Vita met een ruim assortiment Italiaanse kwaliteitswijnen. De importeurs van Laurent Richard selecteren persoonlijk de beste wijnen binnen iedere appélation. Op professionele basis zinnenprikkelende snoepreisjes maken en de mooiste wijnen proeven, wat een genot!

Goede wijn geeft een verhaal prijs

Wijnen kiezen is een kwestie van emotie: een goede wijn geeft een verhaal prijs van eeuwenoude traditie waarbij de visie van de wijnboer geïncarneerd wordt. En uiteindelijk moet in jouw glas zich de authenticité du terroir zich duidelijk manifesteren. De wijnkenners gaan dan ook steevast op ontdekking naar nieuwe wijnsmaken die aanspreken door het gebruik van een verrassende, soms gedurfde, combinatie van druiven, en selecteren vandaag de mythische wijnen van morgen.

Schatkamers vol wijnen

Sinds 1954 worden de wijnen in België gepresenteerd en worden wijnliefhebbers begeleid bij het aanleggen van hun collectie. De wijnkelders zijn na enkele generaties echte schatkamers geworden, met een scala aan kwaliteitswijnen die de kenner niet onberoerd zullen laten.

Tijdens Masters of LXRY in december kunnen er ook waanzinnige klassewijnen van Laurent Richard geproefd worden. Misschien ontdek je er wel een nieuwe wijnsoort die meteen je zinnen prikkelt. De premium lifestyle beurs vindt plaats van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

laurentrichard.be