Travel & Experiences

GoooTravel

GoooTravel verhuurt eersteklas expeditievoertuigen en biedt daarnaast op maat gemaakte reisservices. Bovenop de expeditietrucks vind je luxe woonunits die een comfortabel en gezellig “thuisgevoel” bieden. De truck brengt je vervolgens naar de mooiste droomlocaties, waar dan ook. LXRY gaat in gesprek met Márika Böttcher CEO bij GoooTravel.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: GoooTravel

All-terrain eersteklas expeditievoortuigen

“De trucks van GoooTravel zijn zeer speciaal. Het zijn eigenlijk campers op een vrachtwagenbasis, geschikt voor ieder terrein en om van paden af te wijken waar anderen lang daarvoor al moeten stoppen. We noemen ze ook wel onze offroad-trucks. Bovenop deze trucks zit een wooncabine, meestal in de vorm van een aparte container. De wooncabine is voorzien van alle gemakken om een paar weken achter elkaar zonder externe energie op reis te kunnen: zonnepanelen op het dak, meerderden honderd liters water aan boord en een mogelijkheid om afvalwater op te vangen. Door de batterijen op zonne-energie kun je op inductie koken, een oven gebruiken en zelfs een wasmachine laten draaien: een echte offroad camper, maar dan heel luxe!”

“Naast de huuroptie bieden we, middels onze eigen ervaringen, ook reisplanning aan. Als Personal Travel Assistant stellen we een custom roadtrip samen die je over de meest adembenemende routes en etappes leidt naar diverse exclusieve activiteiten. Of dit nu gaat om het zien van het Noorderlicht, een overnachting bij een schitterend meer of een bezoek aan de beste wijnboeren van Frankrijk.”

Mobile Safari Lodge

“We bestaan sinds februari 2018 en hebben grote ambities. De offroad-trucks zijn erg exclusief en bijna nergens te huur. Er zijn slecht twee aanbieders, waarvan GoooTravel er één is. Eerst willen we de markt in Europa betreden, maar er vinden ook al gesprekken plaats op de Amerikaanse markt . Zo staan we daar op een beurs in oktober. In 2020 komen we ook op de markt met de luxe Mobile Safari Lodges, die worden verhuurd inclusief accommodatie-truck, mobiel restaurant en personeel.

Trends op het gebied van reizen

“Wij zijn met GoooTravel eigenlijk bezig met het opzetten van een trend binnen het reizen. Mensen die bijvoorbeeld al veel gereisd en gezien hebben, zijn geïnteresseerd in onze opties. Deze mensen hebben meer behoefte aan natuur en individualisme, weg van de massa en toeristische trekpleisters. Wij proberen dit met onze reizen en trucks te realiseren en te laten zien dat er veel meer mogelijk is.”

Passie voor de mooiste reizen

Tijdens Masters of LXRY in december in RAI Amsterdam staat passie voor vakmanschap centraal. Márika: “Mijn grootste passie is reizen. We genieten ontzettend van het ontdekken van nieuwe gebieden en zijn altijd opzoek naar de mooiste plekken om te overnachten of te bezoeken.”

Masters of LXRY 2019

Nieuwsgierig? De trucks en reizen van GoooTravel zijn te bewonderen tijdens Masters of LXRY Love Edition van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.