Art & Design

Wanrooij Gallery

Door de jaren heen heeft Wanrooij Gallery een totale kunstervaring ontwikkeld. Het is een plek om kunst in al zijn facetten te verkennen en te ervaren. In dat perspectief zoekt de galerij voortdurend naar nieuwe uitdagingen door grenzen te verleggen binnen de gevestigde kunstwereld. Wanrooij Gallery neemt deel aan grote kunstbeurzen over de hele wereld. LXRY gaat in gesprek met Martijn Wanrooij.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Wanrooij

De hele wereld over met kunst

“We zijn een Internationaal Platform voor hedendaagse kunst. We gaan de hele wereld over met onze kunst. Van Art Miami tot Art New York, Masters of LXRY en diverse andere inspirerende plekken. Het hele management van kunstenaars nemen wij over en we helpen ze naar een maximale hoogte.”

Kunst is echt mijn leven

“Ik heb nog nooit wat anders in mijn leven gedaan dan kunst. Ik ben er mee opgegroeid en denk er vaak over na. Dit is echt mijn leven. Wanrooij Gallery bestaat sinds 2005 en heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt, waar we nog steeds mee bezig zijn. We zien het jaar op jaar nog steeds groeien en Masters of LXRY is hier altijd wel een onderdeel van geweest. We staan nu zeker al zo’n elf, twaalf jaar op de beurs.”

Fantastische en unieke kunst

“We hebben een hele eigen signatuur. Ik ben ik en samen met mijn vrouw doen we het op onze manier. Dit doen we samen met een heel team wat ons ondersteunt. Wij verkopen kunst die ik zelf fantastisch vind en die uniek is in zijn tijd en als je het mij vraagt moet het iets toevoegen. Ik moet het bijvoorbeeld nog niet eerder gezien hebben.”

Het ontdekken van trends

“De graadmeters zijn altijd Art Miami of Art Basel. Daar zie je wat op dit moment actueel is. We lopen ook academisch, musea of collecties af en kijken wat daar gebeurt. Toch is het niet zo makkelijk als je denkt… De grootste ergernis is namelijk het niet kunnen vinden van een nieuw talent. Je bent telkens zoekende naar een nieuwe hit en dit kan bijvoorbeeld al een bekende kunstenaar zijn, die je al in huis hebt. Of een nieuw ontdekte kunstenaar, die je verder wil en kan helpen.”

Ambities

“Ik wil naar de absolute top. Daarbij wil ik vooral doen wat ik heel leuk vind en daarbij mijn achterban verrassen. Evenals de kunstenaars waarmee we samenwerken. Het doel is alles naar een hogere positie brengen en daarmee ook de waardering voor de kunstenaars. Tegelijkertijd geeft dat weer een waardering voor mezelf.”

Passie voor de ziel van kunst

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Martijn: “Dit spreekt natuurlijk voor zich, dat is kunst. Ik ben bijvoorbeeld net verhuisd en toen ik de kunst uit het huis haalde, voelde het meteen niet meer als mijn huis. De ziel was weg uit mijn oude huis. Toen ik de werken in mijn nieuwe huis een plek gaf werd ik meteen weer blij en voelde het als thuiskomen.”

Masters of LXRY 2019

Benieuwd naar de kunst van Wanrooij Gallery? Dit jaar vormen Wanrooij Gallery, Sander Bijl en Mariska Jagt een sterke drie-eenheid met The Collectors Room, waarbij interieur de verbindende factor zal zijn tussen de werelden van oude meesters en moderne kunst.Bezoek dan de stand van Wanrooij van 12 t/m 16 december op Masters of LXRY 2019.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

wanrooijgallery.com