Beauty & Fashion

I am Luigi

De ultieme investment voor de man is toch wel een goed pak of een sportief jasje. Er mag dus best aandacht uitgaan naar het ontwerp en de samenstelling ervan. Bij I am Luigi wordt maatwerk geleverd en wordt een handgemaakt design aangepast op jouw lichaam én je lifestyle. Alles wordt geheel naar wens verrijkt met tal van afwerkingen en een prachtig -met losse steken ingenaaid- volledig canvas binnenwerk. LXRY gaat in gesprek met CEO Bart Jan Smittenaar.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: I am Luigi

Maatwerk van top tot teen

“I am Luigi maakt high-end maatkleding en werkt uitsluitend samen met de betere Engelse en Italiaanse stofwevers. We maken alles op maat in de breedste zin van het woord. Denk aan pakken, jasjes, broeken, denim, shirts, poloshirts, overjassen en zelfs schoenen. De kleding is dus volledig naar de wensen en behoefte van onze gast gemaakt. Hierbij hebben we te maken met verschillende doelgroepen, zo zijn we namelijk naast specialist voor de particuliere en zakelijke markt toonaangevend in de trouwmarkt en mogen we jaarlijks onderdeel zijn van honderden bruidsparen hun grote dag.”

I am Luigi’s luxe woonkamer

“In 2013 zijn we gestart met I am Luigi en inmiddels zijn we ruim een mooie vijf jaar op weg. Na de eerste jaren alleen als travelling tailors op locatie gewerkt te hebben met een kantoor en showroom is inmiddels onze eerste fysieke winkel geopend aan de Herenstraat 85a in Voorburg. De winkel straalt de luxe uit van een mooie ontspannen woonkamer en tevens vind je in de winkel een bar. Hier kunnen de gasten genieten van exclusieve whiskey’s, mooie champagne’s en heerlijke koffie tijdens het samenstellen van een nieuwe outfit.”

Uniek door ons full-service concept

“Uiteraard bieden we de beste persoonlijke aandacht, gemak, service, transparantie, echter zijn wij uniek door ons full-service concept. Zo komen we ook bij mensen thuis en zijn we daardoor ook interessant voor het publiek wat liever niet tussen de mensen winkelt. Denk aan mensen, die of gewoon niet van winkelen houden of er tijd voor hebben, of mannen met bijvoorbeeld een bepaalde functie of bekendheid, waardoor ze liever niet gezien worden tussen publiek. We nemen alles voor onze gasten uit handen. Een stukje garderobe-management op maat kunnen we wel zeggen. We werken heel erg vanuit de behoefte en geven hier een passend advies bij.”

Trends van het moment

“Als we kijken naar de trends, dan zie ik toch wel een verschuiving. Het pak zal nooit verdwijnen maar het mag tegenwoordig allemaal een stukje sportiever en speelser, luxury casualwear. We gaan de kleding weer wat losser dragen, comfort krijgt de overhand en alle kleding krijgt wat meer kleur. We zien veel groen- en bruintinten, burgundy en bruinen. Speelse patronen, denk hierbij aan ruiten en de stofkwaliteiten worden deze winter bonter. Denk aan mooie flannels en tweedstoffen. Maar voor de basis van iedere man zijn garderobe mogen een navy pak, een grijs pak en een tuxedo niet ontbreken.”

 

Ambities

“We zijn op steeds meer locaties te vinden. Denk aan Engeland, Duitsland, Frankrijk, België en Spanje. Als we naar het buitenland reizen bedienen we meerdere gasten achter elkaar door middel van een trunkshow. We proberen onze tijd dan zo efficiënt mogelijk in te delen. Zo werken we een paar dagen op locatie en vliegen of rijden we weer terug om de kleding te maken alvorens we weer terug gaan voor fittings en nieuwe afspraken. Het is een ambitie om dit uit te bouwen, maar we hebben ook de ambitie om meer fysieke winkels te openen en online meer aan te bieden. Daarnaast gaat ons dameslabel I am Donna komend jaar live.”

Passie voor het kleden van de man

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Bart Jan: “Wij willen dat iedere gast van I am Luigi ook een ambassadeur van ons wordt, dat gaat natuurlijk alleen als de kleding die wij voor ze maken perfect is. Het is een geweldig gevoel om tijdens de fitting die grote glimlach te zien.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op de Instagram accounts: iamluigi.official en iamluigi.wedding.

Masters of LXRY 2019

Nieuwsgierig? I am Luigi is te bewonderen tijdens Masters of LXRY Love Edition van 12 t/m 16 december in RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.