Wining & Dining

Encore by Simonis

Encore by Simonis. Het nieuwste restaurant van het familiebedrijf Simonis. Gelegen in de oude Visafslag van Scheveningen. Encore heeft een gedeelte met 300 zitplaatsen in het restaurant, 250 zitplaatsen op het terras en voor 500 man plaats in een aparte eventruimte. LXRY gaat in gesprek met, Kiki van der Reijken, verantwoordelijk voor Sales & Events.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: Encore by Simonis

Een Aziatische twist in een luxe jasje

“Simonis is sinds 1880 met de gerookte palingen op de markt al een begrip in Scheveningen en Den Haag. Van familie tot familie heeft ‘vis’ altijd een rol gespeeld.”

Zes jaar geleden opende de familie het restaurant Catch by Simonis. Encore by Simonis bestaat nu alweer twee jaar. Het restaurant telt twee verdiepingen. In hetzelfde pand, wat voorheen The Harbour Club was, is de nieuwste zaak geopend. Het is een vrij donker restaurant, met een warm en luxe interieur. Achter in het restaurant is er nog een aparte ruimte, met eigen ingang. Dit wordt gebruikt als evenementenlocatie voor vergaderingen, feesten en partijen. Deze ruimte is geschikt tot 350 personen.

“De gerechten op de menukaart hebben een Aziatische twist. De gasten komen om heerlijk te dineren en te genieten van een ‘shared-dining’ concept. Zo hebben we sushi & sashimi, maar ook veel andere vis & vlees gerechten.

Toekomstige ambities…

“Er zijn heel veel ideeën en die veranderen ook weer elke week… Ik geloof er niet in dat dit het laatste is wat Simonis doet.”

Een on-Nederlands gevoel

“Mensen die binnenkomen, vergeten even dat ze in Nederland zijn. Dit horen we van zowel Nederlandse als buitenlandse gasten, die bij ons binnenkomen in de zaak. Het eten is goed, de sfeer is goed, het personeel werkt hard en de algehele ambiance klopt gewoon. Het is fijn om lekker te eten en omringd te zijn door personeel dat het snapt.”

De trends van het moment

“We zien steeds meer groepjes die komen eten, van verjaardagen, tot borrels, tot babyshowers. Het is, als je het ons vraagt, dus echt een trend om met een grote groep te lunchen, borrelen of dineren. Mensen pakken steeds meer uit en bij onze evenementenlocatie is alles mogelijk. We delen ook veel van dit soort feesten en partijen op onze Instagram en dit wordt ook goed opgepakt. Veel nieuwe groepen melden zich aan en zijn bij ons terecht gekomen via social media.”

Passie voor Kwaliteit en Eten

Met Masters of LXRY in het vooruitzicht in december in RAI Amsterdam staat dit jaar passie voor vakmanschap centraal tijdens de Love Edition. Kiki: “Mijn grootste passie is eten, dat is iets wat ik heel belangrijk vind. De grootste passie van Simonis is vooral goede kwaliteit leveren en de familie in de zaak houden. De passie is er om het goed en anders te doen dan anderen.”

Bezoek Encore by Simonis op Masters of LXRY 2019

Benieuwd naar Encore by Simonis? Bewonder de gerechten van dichtbij tijdens het lifestyle-event Masters of LXRY 2019. Wat plaatsvindt van 12 tot 16 december in de RAI Amsterdam.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.