Art & Design

Damir Corell WALLDESIGN

Damir Corell is een abstract kunstenaar geboren in Bijeljina (Bosnië en Herzegovina) die portretten met olieverf omtovert tot grote muurkunstwerken. Damir experimenteert graag met kleuren en laat zijn ideeën het liefst spontaan ontstaan.

Als kind was Damir al veel met tekeningen en waterverf bezig. Toen hij in 1990 verhuisde naar het Duitse Augsburg, kocht hij van zijn laatste zakgeld olieverf waarmee hij zijn eerste kunstwerk schilderde dat hij zijn beste vriend cadeau deed. Vanaf dat moment werd techniek met olieverf zijn hoofdstijl en in 1991 vond zijn eerste vernissage plaats in Augsburg.

Kleurrijke kunst

“In 2005 bladerde ik door verschillende tijdschriften en kwam ik op het idee om foto’s te combineren met olieverf”, vertelt Damir. “In het begin werkte ik op houten platen en 10 jaar later ging ik experimenteren met collages van oude posters op grote muren in huis. Dat idee opende nieuwe deuren in mijn kunstwereld waar ik tot op de dag van vandaag nog mee bezig ben.”

Damirs beschrijft zijn stijl als een symbiose tussen collageen en abstracte kunst waarbij kleur en spontaniteit de hoofdrol spelen. “Kunst heeft een beslissend moment nodig dat niet gepland kan worden. Zodra ik een foto zie dat me grijpt, visualiseer ik me meteen de juiste kleurencombinaties. Beslissend in mijn werk zijn de gevoelens die er vrijkomen.

Masters of LXRY 2019

Tijdens Masters of LXRY presenteert Damir Corell 20 grote collages met verschillende onderwerpen van 2×2 meter. Tevens zal hij enkele werken in zijn stand live afronden.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

Damir-corell.com