Tech & Gadgets

CAKE

CAKE is een Zweeds bedrijf dat hoogwaardige elektrische motorfietsen produceert. Licht, strak en stil. Alle fietsen zijn ontwikkeld om zo goed mogelijk te presteren wanneer je door het achterland rijdt. De kinematica, grootte en geometrie, samen met constructie, en het gebruik van materialen, zorgen voor een behendige, lichte, vluchtige en opwindende ervaring.

CAKE heeft als doel om mensen te inspireren om meer bij te dragen aan een maatschappij zonder uitstoot en tegelijkertijd verantwoordelijkheid te combineren met iets opwindends. Zonder compromis, dat wel. Alles, van frame tot wielen, onderdelen, ophanging en aandrijfzijn, zijn speciaal ontworpen en vervaardigd om het hoogste prestatieniveau te bereiken op het gebied van rijgedrag, duurzaamheid en algehele kwaliteit.

De categorie lichte elektrische (off-road) motorfietsen heeft zich ontwikkeld vanuit kleine, toegewijde bouwers. Deze hybrids, uitgerust met motoren, batterijen en controllers, geven richting aan iets wat de toekomst van het rijden gaat zijn.

De eigenschappen van een elektrische aandrijflijn – anders dan een verbrandingsmotor – betekent een aantal dingen. Het gewichtsaspect is één. Het drastisch kunnen verminderen van het gewicht ondersteunt pittige en levendige ritten, en maakt het voor iedereen toegankelijk (ondanks fysieke conditie) om comfortabel met de fiets om te gaan. Het rijden gaat vrijwel geluidloos wat erg prettig is voor jezelf tijdens het rijden, maar ook voor je omgeving.

Duurzaam op Masters of LXRY

Maar duurzaamheid is natuurlijk een van de belangrijkste aspecten. Het feit dat er geen uitstoot is en dat je je fiets kunt opladen met hernieuwbare energie of zelfs met de zonnepanelen van CAKE, is dit het summum van duurzaamheid. Aangezien er geen vloeistoffen, vet, benzine of olie nodig zijn, zuigt de fiets geen vuil op als een magneet, wat betekent dat het meer op een fiets lijkt in plaats van een motor. Nieuwsgierig geworden? CAKE staat dit jaar voor het eerst op Masters of LXRY en maak kennis tussen 12 t/m 16 december.

Bestel hier eenvoudig je toegangskaarten.

Ridecake.com