Exclusief: met Lexus in Miami

lexus goes lxry

Raceauto’s, helikopters, powerboten, fotomodellen, sterrenchefs, paleizen, klatergoud, limo’s en zelfs ruimteschepen. Welkom in de wereld van Lexus. Lexus…? Jazeker. Na een kwart eeuw braaf vegeteren is het tijd voor een ingrijpende make-over. Premium brand Lexus wordt luxury lifestyle. LXRY Magazine was namens Nederland exclusief aanwezig op de presentatie in Miami. Zie hier een preview van het artikel in LXRY magazine.

van oerdegelijk naar sexy

Sinds de komst van het Japanse Lexus in 1989 is er hard gewerkt aan een merk van de allerhoogste kwaliteit. Oerdegelijk, solide en ja, ook een tikje saai. Maar Grote Baas Akio Toyoda wil dat woord niet meer horen. Het roer is inmiddels radicaal om. Toverwoorden zijn sexy, spanning en sensatie. In Nederland bleek die kentering uit de deelname voor Masters of LXRY 2016, zo beweert gastheer Geordy Bloem. “Oerdegelijk is niet sexy. We willen niet stilstaan, maar ons blijven ontwikkelen.” De nieuwe route is vooral gewaagd en meeslepend, zo blijkt uit de glorieuze presentatie in Miami, Florida.

miami vice

Lifestyle connaisseurs uit de hele wereld maakten zich op voor de primeur in het zonnige Florida. Tijdens het evenement werden onder andere de nieuwe Lexus LC 500 gepresenteerd. Creatief opperhoofd Tokuo Fokuichi zette een verse bril op voor het design van dit exemplaar. Het resultaat: een concept car met extreme features waarmee de oude jas van het merk definitief is afgeworpen. Verder ontving het automerk zijn gasten bovendien in het fotogenieke Casa Clara Mansion, werd er aan boord gestapt bij een Lexus Sport Yacht: een unieke speedboot met futuristisch design. Ook brachten het Braziliaanse model Amanda Wellsh en keizerin van de catwalk Sofia Resing de heren een bezoek, zij waren gevraagd voor een aanlokkelijke fotoshoot.

Het volledige artikel lees je in het magazine, hier te bestellen.

Tekst: Floris Kappelle

Meer Cars & Yachts