Art & Design

Spraakmakende kunst tijdens Masters of LXRY

De dynamiek van kleur

Kleur heeft een eigen dynamiek die in beweging is totdat het vorm krijgt,” aldus Elly Rosseel. “Het is net als met dansen. Er ontwikkelt zich een spel dat achteraf pure emotie blijkt te zijn. Dit vastleggen, dat is de essentie van mijn kunstenaarschap.”

Van curatoren tot filmmakers

Elly Rosseel was ooit professioneel danseres en danslerares, maar wijdt zich tegenwoordig aan kunst. Dat doet ze onder andere met schilderijen, keramiek, brons en glas. Haar werken krijgen internationale erkenning door verschillende partijen. Van een Duitse museum tot Amerikaanse filmmakers. Zo is er al jaren een zeer bekende Nederlandse beursgenoteerde multinational die haar objecten als stimulatieprijs inzet voor jonge researchers. De laatste jaren heeft Elly zich vooral gespecialiseerd in glaskunst. Hierbij gebruikt ze een methode waarbij glasobjecten worden gevormd in de oven. De verhitting en versmelting bepalen de uiteindelijke vorm en kleur. Dat resulteert in bijzondere kunstwerken die steeds iets nieuws oproepen. De objecten zijn mysterieus en blijmoedig tegelijk.

Elly Rosseel op Masters of LXRY

Wil je de kunst van Elly Rosseel van dichtbij bewonderen? breng dan een bezoek aan Masters of LXRY. Hier zal Elly Rosseel namelijk haar werken exposeren. Dit grootste premium lifestyle-event van Europa wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

elly-rosseel.nl