Media & Entertainment

'Een-tweetje met Yves':
5x highlights podcastgasten

In de podcastreeks 'Een-tweetje met Yves' gaat Yves Gijrath verder dan de geijkte vragen. Gasten die hem inspireren en intrigeren schuiven aan en delen met hem fragmenten en passages uit hun leven. LXRY highlight 5 podcastgasten. Nu we meer tijd thuis spenderen en werken, kan je tijdens je breaks je podcasthorizon verbreden.

Tekst: Mical Joseph

Beluister hier alle podcasts!

 

Gordon Heuckeroth

Rasentertainer Gordon Heuckeroth ging recent in gesprek met Yves. Deze podcastgast was misschien wel de bekendste Nederlander van het moment die de podcaststudio betrad. Op dat moment is Gordon acht maanden clean, een mijlpaal. Hij ziet er goed en gezond uit en alles lijkt hem voor de wind te gaan. Zo geeft Gordon aan dat hij bezig is met een zelfhulpmagazine lanceren over gezondheid en verslaving en staat er een talkshow met Patty Brard op stapel: “We wilden gewoon een leuk en goed programma maken en Patty is zo’n mooi mens. We hebben vroeger de kalk van de muur gesnoven samen, bergen op tafel bij haar thuis. Als we het er nu over hebben dan liggen we helemaal gevouwen.” Maar naast dat het met Patty lachen, gieren, brullen is heeft Gordon ook zware tijden gekend:

“Eigenlijk wordt het je onmogelijk gemaakt in deze maatschappij om zonder te leven. Mijn vader was alcoholist en mijn moeder was gokverslaafd en ik zei altijd: ‘Ik ben niet verslavingsgevoelig”

Valentijn Driessen

Naast entertainers kent het ‘Een-tweetje met Yves’ ook sportgasten. Sportjournalist en chef Voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen schoof aan voor Yves’ 21e podcast. Door middel van zijn fragmenten en passages uit z’n leven, komen we erachter wie deze journalist van één van Nederlands grootste krant is. De invloedrijke sportjournalist laat namelijk niet veel los in de media over zijn privéleven. Wel weten we dat Valentijn geboren en getogen in Den Haag is, aanschuift bij Veronica Inside en Ajax trainer Erik ten Hag vaak door het slijk haalt. Dit onderwerp komt ook voorbij in de podcast. Valentijn:

“Ten Hag krijgt van mij het cijfer…”

Ali B

Ali Bouali, ook wel bekend als Ali B. was de eerste rapper die ten tonele verscheen in de podcast van Yves. Niet in de oude vertrouwde studio in Ouderkerk aan de Amstel, maar in de kleedkamer van het Amsterdamse theater De Kleine Komedie. Hier stond hij op de bune met zijn theatershow Koorts. Naast dat de rapper bekend is geworden door zijn raptalent, is deze man al lange tijd meer dan dat en zit hij dit jaar 20 jaar in het vak. Ali is een ondernemer pur sang, zakenman, zaakwaarnemer, cabaretier, coach van Neerlands bekendste TV-talentenjacht én doorgewinterde tv-persoonlijkheid. Dit alles is hem niet vanzelf komen aanwaaien. De selfmade man werd geboren in Zaanstad, groeide op in Amsterdam-Oost, dealde drugs om aan geld te komen en verhuisde in zijn tienerjaren naar Almere waar hij zijn leven beterde:

“Huiselijk geweld. Ik was onder het bed verstopt. Geschreeuw, geschreeuw…”

 

Albert Verlinde

Tijdens de podcast wordt al snel duidelijk dat Albert Verlinde een man is met vele gezichten, hij heeft veel verschillende petten op: entertainmentdeskundige, theaterproducent en directeur van Stage Entertainment. Hij blikt terug op zijn strubbelingen met Joop van den Ende, wijdt uit over erecodes binnen de entertainmentindustrie en zijn advies voor BN’ers:

“Niks doen, tenzij er onwaarheden over je worden verteld. Dan moet je terug bijten”

Sjaak Swart

And last but not least highlight LXRY podcastgast Sjaak Swart. Hij is erelid van Ajax, ereburger van Amsterdam, bondsridder van de KNVB, geridderd door Koningin Beatrix en runde vroeger een sigarenwinkel in Amsterdam. Met zijn 81 jaar is Sjaak, tot nu toe, de oudste en misschien ook wel de wijste gast die Yves heeft mogen ontvangen in zijn podcast. Yves: “Je bent van voor de oorlog, dus je was 6, 7 jaar toen de oorlog eindigde. Kan je je er nog wat van herinneren?” Sjaak:

“Een beetje. Op een gegeven moment werd iedereen bij ons weggehaald in de straat, dat was zo’n razzia. Mijn opa en vader hadden daar wel mee te maken, omdat mijn moeder niet Joods was, mijn vader wel”

Terug naar het voetbal. Als Yves vraagt naar zijn rituelen, antwoordt Sjaak: “Nee, ik had wel dat thuis mijn vader die poetste mijn schoenen, maar voor de rest niet echt. Je had wel een aantal bij Ajax die dat wel hadden. Gerrie van Buren heeft jaren in een onderbroek gespeeld van mij”. En had Johan (Cruijff) rituelen voor de wedstrijd? “Misschien even een klein trekje van een sigaretje voor de wedstrijd. Dan deden we wel eens de toiletdeur open en dan kwam er een rookwolk uit.

‘Een-tweetje met Yves’

Beluister hier alle podcasts! Waaronder de podcast met John van den Heuvel, Peter R. de Vries, Ronald de Boer, Connie Witteman en Jan des Bouvrie.