Travel & Experiences

Een culinaire reis op Mallorca

Dankzij een bijzondere samenwerking tussen Les Patrons Cuisiniers en Mallorca Luxury Villas kun je je vier dagen lang onderdompelen in weelde en waanzinnig lekker eten. Want: een sterrenchef van Nederlandse bodem staat achter het fornuis in je luxe villa op Mallorca. LXRY ging voorproeven.

Tekst: Annelies Keus
Beeld: Rinze Vegelien
Redactie: Nathalie Wittendorp

Te midden van wijngaarden en palmbomen, op een unieke locatie in het noorden van Mallorca, ligt het uitgestrekte landgoed Can Gelat. De twee villa’s die Mallorca Luxury Villas hier beheert beschikken elk over vijf tweepersoonsslaapkamers met en-suite badkamer, een private pool, tennisbaan, bioscoop en diverse terrassen. Beide villa’s beschikken over een goed geoutilleerde keuken. Niet geheel onbelangrijk, want terwijl jij wandelt tussen de olijf- en amandelbomen, een duik neemt in het zoutwaterzwembad of je in een goed boek nestelt bij de haard, bereidt een sterrenchef van Nederlandse bodem jouw diner.

 

Voor de ”proefeditie” gingen er zelfs twee sterrenchefs mee, Martin Kruithof van De Lindenhof** in Giethoorn en Edwin Vinke van De Kromme Watergang** in het Zeeuwse Hoofdplaat. Tijdens de reis nemen de chefs de gasten mee op ontdekkingstocht langs lokale culinaire tradities. Zo werden ze meegenomen naar de wijngaarden van Can Axartell, waar alleen druivenrassen van het eiland word gebruikt. Bij terugkomst in de villa wachtte het volgende culinaire genot.

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over deze culinaire belevenis, lees dan het hele verslag in LXRY magazine. Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37