Art & Design

De techniek van oude meesters

Geluk en succes

Een kunstwerk is bedoeld om de mensen aan te spreken. Maar Edwin IJpeij gaat een stap verder. Zijn werken zijn bedoeld om de toeschouwer in beweging te brengen. Zodat je wordt geïnspireerd om gelukkig en succesvol te zijn. Op die manier is een schilderij meer dan een decoratiestuk, het is een investering in je persoonlijkheid.

Techniek van de oude meesters

Kunstenaar Edwin maakt female landschapes en cityscapes, wat hij beschouwt als een vrouwelijke en mannelijke variant. Beide representeren enerzijds zachtaardigheid en intuïtie en anderzijds het streven naar prestatie en succes. Het zijn dus twee werelden die elkaar in balans houden. Overigens hanteert Edwin dezelfde techniek als die van de oude meesters. Een esthetische én functionele keuze, want de meeste hedendaagse kunstwerken moeten binnen een paar decennia alweer gerestaureerd worden. Maar met de ingrediënten gelatine, krijt, eigeel, traditionele pigmenten en lijn- en saffloerolie ontstaat er een schilderij dat de tand des tijds overleeft. Niet voor niets heeft de techniek van de oude meesters zich al bij talloze beroemde kunstwerken bewezen. De benodigde verf en vernis maakt Edwin trouwens gewoon allemaal zelf, want naast kunstenaar is hij tevens een ‘art chemist’.

Idealisme op Masters of LXRY

De female landscapes worden door Edwin IJpeij gepresenteerd op Masters of LXRY. Op dit grootste premium lifestyle-event van Europa kun je investeren in een artistiek én maatschappelijk kunstwerk. Edwin doneert namelijk 20% van zijn verkoopcijfers aan HeForShe van United Nations Women. Een project dat de wereldwijde gelijke behandeling van mannen en vrouwen stimuleert. Iets dat perfect aansluit bij zijn kunstenaarsvisie. Scroll door onderstaande foto’s voor een impressie van de werken van Edwin IJpeij.

Masters of LXRY zal trouwens plaatsvinden van 7 t/m 11 december 2017 in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

edwinijpeij.nl