To do: Eames-expositie in C-Mine

de kuipstoel

Charles en Bernice Alexandra ‘Ray’ Eames worden door velen beschouwd als de meest invloedrijke designers van de 20e eeuw. Zelfs als die namen je niets zullen zeggen, is de kans groot dat je bekend met met de klassiekers van deze moderne ontwerpers. De leren Eames Lounge Chair staat bij velen gegrift in het collectief geheugen. Net als de populaire kuipstoel uit de jaren ’50. De afgelopen jaren was er bijna geen eigentijdse woning te vinden waar je geen DSW- of DAW-variant tegenkwam. Al met al kan gezegd worden dat Charles en Ray een blijvende stempel hebben gedrukt op de interieur branche.

kunst in de koolmijn

The World of Charles and Ray Eames is de absolute must-see van dit jaar voor design-fanaten, trendvolgers, interieur liefhebbers en cultuurhistorische fans. Deze expositie in de Noord-Belgische stad Genk eert namelijk het wereldberoemde Eames-duo. Alleen al de bijzondere locatie is reden genoeg om The Word of Charles and Ray Eames te bezoeken. De tentoonstelling vindt namelijk plaats in een oude steenkolenmijn, waar restanten van het ophaal-machinegebouw en de elektriciteitscentrale nog te zien zijn. Momenteel dient deze ‘C-Mine’ op de Evence Coppéelaan 91 als uitvalsbasis voor creatieve projecten (de ‘C’ staat voor ‘Creative’).

de wereld van eames

The World of Charles and Ray Eames belicht de carrières van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988). Evenals het innovatieve werk van The Eames Office. Dit creatieve laboratorium vormde hun speelplaats van architectuur, interieur, meubelontwerp, film, fotografie en sculpturaal werk. De tentoonstelling bestaat uit 380 objecten en projecten die het duo bedacht en geproduceerd heeft. Deze is geproduceerd door het Londense Barbican Art Gallery en vormgegeven door scenografen Jo Klaps en Patrick Reuvis.

The World of Charles and Ray Eames is gestart op zaterdag 18 februari en valt nog te bezoeken tot zondag 28 mei 2017. Dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00.

Fotografie: Stad Genk

c-mine.be

Meer Art & Design