Laid back luxe bij Dutchess

Fashion brand van eigen bodem: Dutchess

Nederlandse eenvoud, maar dan voorzien van tijdloze kwaliteit met een draagbare signatuur. Die woorden lijken het merk Dutchess goed te omschrijven. Dit label werd in 2005 opgericht door ontwerpster Gwen van den Assem. Het staat voor een mooie mix van luxe kwaliteit met een relaxed vibe. Deze subtiele ontwerpen zijn nota bene geïnspireerd op werkkleding, vertaald naar een vrouwelijk karakter. De ontwerpstudio van Dutchess is gevestigde in de alom bekende Van Nelle Fabriek in Rotterdam, dat voorheen een fabriek was voor koffie, thee en tabak. Maar zulke soepele stoffen komen het team niet aanwaaien. De medewerkers struinen dan ook twee keer per jaar de Première Vision Paris af om zich te laten inspireren voor de nieuwste collectie. Verder vindt de productie plaats in kleine familiebedrijven in Portugal, waar overigens wordt gewerkt onder goede arbeidsomstandigheden.

Het creatieve brein 

Ontwerpster Gwen van den Assem werd geboren in Sydney, Australië. Na een studie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda werkte ze onder andere bij diverse stylingbureaus en modemerken. Daarna werd ze in 2005 eigenares en ontwerpster van Dutchess. Het succes van het label blijft niet onopgemerkt. Momenteel is Dutchess namelijk bezig om de Duitse markt te veroveren. Zo zullen de eerste verkooppunten bij onze oosterburen in het voorjaar van 2018 te vinden zijn.

fall/winter: klassiekers op masters of lxry 

Met haar nieuwste collectie is het Gwen wederom gelukt om tijdloze kledingstukken te ontwerpen die geschikt zijn voor elk moment van de dag. Deze klassieke stuks met een knipoog hebben een oogstrelend kleurenpalet dat bestaat uit zilver, grijs, mosgroen, beaujolais, verschillende blauwtinten en nudes. De absolute eyecatcher van dit seizoen is bij uitstek de zilveren Poet Dress, een maxi jurk met opgerolde mouwen, gemaakt van soepel vallende zilveren jersey. Een ander opvallend kledingstuk is de Mohair Coat, welke is gemaakt van de mooiste kwaliteit mohair uit Schotland.

Benieuwd? Op Masters of LXRY 2017 – Design Edition zal Gwen van den Assem exposeren met haar label Dutchess. Dit grootste premium lifestyle-event van Europa wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie en hier om tickets te bestellen.

dutch-ess.com

Meer Beauty & Fashion