Interior & Estate

Dromen van een buitenjacuzzi

Aan jacuzzi’s hangt soms een stevig prijskaartje, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. De Belgische wellness-specialist Gervi lanceert met de collectie HotSpot® van HotSpring een collectie whirlpools met een uiterst scherpe prijs-kwaliteitverhouding. Ondanks z’n sterke prijs, biedt de HotSpot toch alle voordelen die een vaste jacuzzi onderscheidt van een opblaasversie. We zetten ze even op een rij.

Foto: Folio Images

1. Een vaste jacuzzi gebruik je het hele jaar, een opblaasbare alleen in de zomer

Als je een jacuzzi koopt, moet je voor jezelf uitmaken welke voordelen belangrijk zijn voor jou en hoe lang je er gebruik van wilt maken. Een opblaasbaar exemplaar mag je bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden niet buiten laten staan. Onder een temperatuur van 5 graden kunnen de leidingen namelijk bevriezen. Bij een vaste jacuzzi zoals de HotSpot® van Gervi zit er isolatie tussen de kuip en de buitenbekleding, en ook de afdekcover beschermt de leidingen tegen de vrieskou. Hierdoor kun je heel het jaar door genieten van je vaste jacuzzi. Zelfs in de magische wintermaanden, wanneer het bubbelbad omgeven is door een sneeuwtapijt.

2. Zitcomfort en hydromassage versus eenvoudig bubbelplezier

Wil je genieten van een weldadige hydromassage met een sterkte die je zelf kunt regelen? Of volstaan eenvoudige bubbels (vaak via luchtjets) voor jou? Bij een opblaasbare jacuzzi geniet je alleen van dat laatste en kun je de intensiteit niet aanpassen. De HotSpot® daarentegen laat je kiezen tussen diverse types hydromassage-jets (alleen waterjets) die instelbaar zijn qua sterkte en die je specifiek kunt richten op een al dan niet pijnlijke plek op je lichaam (onderrug, schouders, nek …). Ook het zitcomfort is beter bij een vaste jacuzzi dan bij een opblaasbaar exemplaar. Zo heeft de HotSpot® van Gervi voorgevormde kuipstoelen in zit- of ligpositie. Een vaste jacuzzi biedt bovendien vaak extra snufjes. Bij de HotSpot® bijvoorbeeld kun je je favoriete muziek afspelen vanop je smartphone (via bluetooth).

3. Het vaste model verbruikt minder energie en water dan de opblaasversie

Naast de aankoopprijs van je jacuzzi moet je ook het waterverbruik en de onderhoudskosten meerekenen. Het grote verschil tussen vaste jacuzzi’s en opblaasbare modellen zit hem in de filters. Een vast exemplaar zoals de HotSpot® heeft een groter filteroppervlak, en je kunt de filter aanvullen met een circulatiepomp of ozonator. Daardoor mag je het water 3 à 4 maanden in de spa laten en moet je minder chloor toevoegen. Bij een opblaasbaar model heb je meer chloor nodig en moet je het water sneller vervangen. Een extra voordeel van een circulatiepomp en de isolatie van een vaste jacuzzi is dat je het water op temperatuur kunt houden, wat minder energie verbruikt.

4. Een vaste versie gaat 7 jaar langer mee dan opblaasbare en heeft restwaarde bij verkoop

Ben je impulsief en wil je het bubbelen eens uittesten zonder veel geld te investeren? Dan kies je het best voor een opblaasbaar exemplaar, dat een gemiddelde levensduur van 3 jaar heeft. Een vast exemplaar kost meer bij aankoop, maar heeft een veel langere levensduur. De prijs van een HotSpot® start vanaf 5.950 euro. Het bubbelbad gaat wel minstens 10 jaar mee; langer zelfs als je het bubbelbad goed onderhoudt. Bovendien is de restwaarde van een vaste jacuzzi hoger dan bij een opblaasbaar model. Besluit je om jouw vaste jacuzzi na enkele jaren toch te verkopen of in te ruilen voor een nieuw exemplaar, dan kan dat perfect. Een opblaasbaar model kun je maar zelden doorverkopen en is na 3 jaar niet meer bruikbaar.

5. DIY bij opblaasbaar model of kant-en-klaar bij vaste jacuzzi

Last but not least: het gebruikscomfort. Ben je een handige Harry/Hariëtte? Of maak je liever je handen niet te vuil? Een opblaasbaar exemplaar moet je uiteraard opblazen voor gebruik en na de zomer weer opbergen. Een vaste jacuzzi zoals de HotSpot® wordt kant-en-klaar geleverd en mag daarna altijd blijven staan. Je houdt er ook maar beter rekening mee dat een opblaasbare jacuzzi gevoeliger is voor beschadigingen als scheuren door slijtage, blootstelling aan uv, temperatuurverschillen, scherpe voorwerpen en ondergronden of ronddwalende huisdieren.

Voor meer informatie, klik hier.

Hot Spring Dealer Submitted Image - "Let It Snow" Contest Winter 2016