Wat is de dresscode voor Masters of LXRY?

Tijdens Masters of LXRY vind iedereen het leuk om net dat beetje extra toe te kunnen voegen, waardoor de dag/avond bijzonder wordt en blijft. In de aanloop naar Masters of LXRY zijn er dan ook altijd veel vragen over de dresscodes tijdens het evenement. Hier lichten we het voor je uit.

Black Tie – VIP Night

Dit jaar valt de legendarische  VIP Night op donderdag 6 december. De gelegenheid bij uitstek om op chique te gaan. De dresscode voor deze avond is altijd Black tie. Dit staat voor avondkleding waarbij de heren in een smoking worden verwacht. De smoking is een twee- of driedelig kostuum bestaande uit een zwart jasje met revers, wit hemd en pantalon, bij voorkeur afgemaakt met vlinderdas en lakschoenen. De dames gaan in lange galajurk die traditioneel  met bijpassende open schoenen met een hak(je) een een klein avondtasje wordt gedragen.

Tenue de ville – vrijdag | zaterdag | zondag

Tenue de ville is de Franse term voor stadskleding en betekent zoveel als formele kleding voor overdag. Op vrijdag 7 | zaterdag 8 | zondag 9 december is een pak optioneel voor de heren, de kleur zwart mag, maar is geen must. Kleuren als blauw, grijs, aardetinten of zelfs bruin zijn in dit geval gebruikelijker dan zwart.  De das is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.

De dames hebben een brede keuze. Van origine gaan ze in broekpak of mantelpak. Maar een blouse met rok of jurk met lange mouwen wordt ook als tenue de ville beschouwd. Ook een formele jumpsuit kan worden gedragen, of een broek met chique top.

Business suit – Business Monday

Traditioneel getrouw staat de maandag in het teken van Business Monday, dit jaar valt dat op maandag 10 december. Inmiddels heeft deze dag ook al de naam verworven van de grootste netwerkdag van Nederland. Bezoekers kleden zich dan ook wat formeler dan de overige dagen.