Wat is de dresscode voor Masters of LXRY?

Bezoekers van Masters of LXRY vinden het vaak leuk om net iets meer werk te maken van outfit dan gewoonlijk. Dit is dan ook wat een bezoek aan deze beurs extra bijzonder maakt. Alle vragen over de dresscode van Masters of LXRY worden hier besproken.

Black Tie – VIP Night

Dit jaar valt de legendarische  VIP Night op donderdag 12 december. De gelegenheid bij uitstek om op chique te gaan. De dresscode voor deze avond is altijd Black tie. Dit staat voor avondkleding waarbij de heren in een smoking worden verwacht. De smoking is een twee- of driedelig kostuum bestaande uit een zwart jasje met revers, wit hemd en pantalon, bij voorkeur afgemaakt met vlinderdas en lakschoenen. De dames gaan in lange galajurk die traditioneel  met bijpassende open schoenen met een hak(je) een een klein avondtasje wordt gedragen.

Tenue de Ville – vrijdag | zaterdag | zondag

Tenue de Ville is de Franse term voor stadskleding en betekent zoveel als formele kleding voor overdag. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 december is een pak optioneel voor de heren. Kleuren als blauw, grijs, aardetinten of zelfs bruin zijn in dit geval gebruikelijker dan zwart. Een das is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.

De dames hebben een brede keuze. Van origine gaan ze in broekpak of mantelpak. Maar een blouse met rok of jurk met lange mouwen wordt ook als Tenue de Ville beschouwd. Ook een formele jumpsuit kan worden gedragen, of een broek met chique top.

Business suit – Business Monday

Traditioneel getrouw staat de maandag in het teken van Business Monday, dit jaar valt dat op maandag 16 december. Inmiddels heeft deze dag ook al de naam verworven van de grootste netwerkdag van Nederland. Bezoekers kleden zich dan ook wat formeler dan op de overige dagen.