Wat is de dresscode voor Masters of LXRY?

Bezoekers van Masters of LXRY vinden het vaak leuk om net iets meer werk te maken van een outfit dan gewoonlijk. Dit is dan ook wat een bezoek aan deze beurs extra bijzonder maakt. Alle vragen over de dresscode van Masters of LXRY worden hier besproken.

Donderdag 12 december – VIP Night
Black Tie 

Dit staat voor avondkleding waarbij de heren in een smoking worden verwacht. De smoking is een twee- of driedelig kostuum bestaande uit een zwart jasje met revers, wit hemd en pantalon, bij voorkeur afgemaakt met vlinderdas en lakschoenen.

De dames gaan in lange galajurk die traditioneel met bijpassende open schoenen met een hak(je) en een klein avondtasje wordt gedragen.

Overige dagen (13 t/m 15 december)
Tenue de Ville

De Franse term voor stadskleding en betekent zoveel als formele kleding voor overdag. Een pak is optioneel voor de heren. Kleuren als blauw, grijs, aardetinten of zelfs bruin zijn in dit geval gebruikelijker dan zwart. Een das is niet verplicht, maar wordt wel gewaardeerd.

De dames hebben een brede keuze. Van origine gaan ze in broekpak of mantelpak. Maar een blouse met rok of jurk met lange mouwen wordt ook als Tenue de Ville beschouwd. Ook een formele jumpsuit kan worden gedragen, of een broek met chique top.

Maandag 16 december – Business Monday
Business Suit

Traditioneel getrouw staat de maandag in het teken van Business Monday dat dit jaar valt op maandag 16 december. Inmiddels heeft deze dag ook al de naam verworven van de grootste netwerkdag van Nederland. Bezoekers kleden zich dan ook wat formeler dan op de overige dagen.

Lees hier alles over Masters of LXRY 2019