Beauty & Fashion

Diversiteit aan modeshows op Masters of LXRY 2018

Tijdens Masters of LXRY 2018 konden bezoekers genieten van talloos entertainment. En op Europa's grootste premium lifestyle beurs mogen modeshows van topdesigners zoals Addy van den Krommenacker, Sepehr Maghsoudi, Oso Couture, UltraViolet en ByMesh natuurlijk niet ontbreken. Heb jij het moeten missen? Hieronder vind je een terugblik.

Tekst: Annelies Keus
Beeld: Goed Folk

Sepehr Maghsoudi

Sepehr Maghsoudi presenteerde zijn collectie genaamd ‘Giftig’, die hij speciaal voor Masters of LXRY creëerde. De Nederlandse modeontwerper combineerde latex overalls met veel kleur en opvallende prints. De combinatie van verschillende texturen en statement pieces zoals een wollen lichtroze jas met opgestikte bollen en een overcoat met een herhaling van afbeeldingen afkomstig van sloffen sigaretten heeft Sepehr een verpletterende indruk gemaakt.

Ilavy

Nieuwkomer Ilavy presenteerde haar allereerste collectie ‘Blank Slates’. Designers Asha Swillens en Laudy Verschuren haalde inspiratie uit de geishacultuur van het oude Japan en dat was terug te zien op de catwalk. Het merk geeft een twist aan de traditioneel Japanse stijl met een avant-garde look en feel. Zo zagen we asymmetrische lijnen, volumes in combinatie met aangesnoerde tailles, hoge uitsneden en verschillende lengtes tunieken. Opvallend waren de extravagante hoofddeksels in Japanse stijl met bijzondere prints.

Oso Couture

Couturier Achmed Oso presenteerde zaterdag de nieuwe collectie van zijn label, Oso Couture. Zijn ongekende talent voor verfijning en unieke oog voor detail waren terug te zien in ieder design. Galajurken, getailleerde jumpsuits en zelfs een exclusieve couture collectie voor de kleinste onder ons kwamen voorbij. Gemaakt van stoffen zoals jacquard, fluweel en natuurzijde en allen voorzien van de mooiste details zoals veren, borduursels en kant.

UltraViolet

Voor de show van UltraViolet presenteerde designer Annique van der Zande haar SS19 én een exclusieve preview van haar aankomende AW19 collectie. Bestaande uit lingerie en badkleding kenmerkt haar collectie zich door subtiele details, kleur en prints. De collectie is geïnspireerd op het Italiaanse eiland Capri. Het met de hand vervaardigde parelkorset was dé eyecatcher van de show.

ByMesh

ByMesh zette een feestelijke show neer. De couture collectie, bestaande uit gala en cocktailjurken is vervaardigd uit duurzame stoffen zoals zijde en kant en afgewerkt met paletten en stras. Het merk biedt een veelzijdige collectie met een oosterse flair. Dit kenmerkt zich door sexy details zoals hoge splitten en opengewerkte tailles, waarbij de rondingen op de juiste manier worden geaccentueerd.

Addy van den Krommenacker

Addy van den Krommenacker presenteerde voor het eerst zijn ‘Out of Africa Collectie’. Addy haalde zijn inspiratie uit een reis naar Oeganda die hij vorig jaar maakte met het Liliana Fonds. De emotionele ontmoetingen tijdens de reis en het ongekend mooie landschap van Oeganda waren terug te zien in zijn collectie. De designs, gemaakt van Vlisco, hebben een romantisch tintje en victoriaanse details. De prints zijn door de meester zelf ontwikkeld en reflecteren het kleurige dierenrijk van Afrika. De show was een groot spektakel met bijpassende achtergronden en muziek.