Travel & Experiences

Italië is de populairste culinaire reisbestemming van 2019

Als we kijken naar de twee belangrijkste pijlers voor het boeken van een vliegticket dan zijn dit de warme zon én culinair dineren. Zo is het geen gekke gedachte dat de keuze van de bestemming wordt bepaald door de restaurants in de omgeving. Benieuwd naar de hotspots van 2019 en de meest trendy culinaire zomerbestemmingen van Italië? LXRY zet ze voor je op een rij.

Bron: TheFork
Tekst: Vivian Secrève
Beeld: TheFork - Unsplash

Positano - Italië

#1 Gallipoli – Italië

In de streek Gallipoli moet je zijn. Deze typische keuken weerspiegelt het eten afkomstig uit de streek Salento. Ingrediënten worden op een ambachtelijke wijze bereid. Zo spelen groenten en peulvruchten hier de hoofdrol. Een echte culinaire aanrader is de ‘scapece’. Oftewel, kleine, gepaneerde en gefrituurde visjes, die in azijn en saffraan worden geconserveerd en geserveerd. Uit deze steek raden we de volgende restaurants dan ook zeker aan: Agriturismo Ristorante Calamate, You – Cibo e Piacere en Morsi e Bocconi. 

#2 Positano Italië

Fan van Limoncello? Dan ben je in Positano aan het juiste adres. Postitano staat ook wel bekend als één van de mooiste steden langs de Amalfikust. In de regio groeien aromatische citroenen, die zeer geschrikt zijn voor het maken van de beste limoncello. Een karakteristiek kenmerk van deze streek en zeker een bezoekje waard. Uit deze steek raden we de volgende restaurants dan ook zeker aan: Il Ritrovo, Luna at Villa Magia en Al Palazzo. 

#3 Alghero Italië

Wil je de allermooiste stranden en prachtigste landschappen binnen handbereik hebben? Dan moet je naar Algehero. Hier geniet je van de lokale gerechten op de kaart, terwijl je naar een mooie zonsondergang kijkt in de zee. De keuken komt redelijk overeen met de Spaanse Catalaanse keuken. Liefhebber van rode wijn? Dan raden we je aan de Anghelo Ruju, gemaakt van de kanonau-druif, te bestellen.  Uit deze steek raden we de volgende restaurants dan ook zeker aan: Al Bisbe 4, La Cullera en Luna Storta. 

#4 Olbia Italië

In Olbia maak je kennis met de Sardijnse keuken. De perfecte combinatie tussen innovatie, creativiteit en respect van tal van tradities. Bij deze keuken wordt er voornamelijk gekookt met lokale producten zoals kaas, worst, zeevruchten en schelpdieren. Het traditionele gerecht wat je echt als pasta-liefhebber uit deze streek moet proeven is ‘seadas’ met honing en ‘culurgiones’. Het is een vers gevulde pasta en doet je ook wel denken aan ravioli. Uit deze steek raden we de volgende restaurants dan ook zeker aan: La Sartoria del Gusto, Dulchémente en Summer Beach Restaurant. 

#5 Taormina Italië

Deze stad in het mooie Sicilië heeft haar naam te danken aan de gelijknamige amandelwijn. Deze wijn is zeer kenmerkend voor de stad en bestaat uit een combinatie van aromatische kruiden, druiven, amandelen (uiteraard) en citrus. In de Siciliaanse keuken vind je dan ook een verzameling van allerlei culturen. De specialiteiten van de chefs uit deze streek zijn daarom gebaseerd op heel veel gemengde ingrediënten. Wederom met veel visspecialiteiten als zwaardvis en sardientjes, maar ook kappertjes, chili en amandelen. Uit deze steek raden we de volgende restaurants dan ook zeker aan: Baronessa, Timeo Restaurant en Gourmet 32.