Cars & Yachts

Dit zijn de cabriotrends van 2019

We kunnen er niet omheen: heel Nederland heeft last van lentekriebels en we trekken er massaal op uit. Wat zijn de laatste trends en ontwikkelingen op gebied van cabriolets? LXRY geeft een overzicht.

Tekst: Susan Poeder

Stijging autoverkopen in 2018

In 2018 steeg het totaal aantal auto’s in Nederland met 2 procent tot 8,8 miljoen. Vooral de occasionverkoop doet het goed: in 2018 werden bijna 2 miljoen gebruikte personen auto’s verkocht, aldus branche-organisatie BOVAG. Momenteel staat Nederland op de vierde plek bij de verkoop van elektrische auto’s met de verkoop van 26,5 duizend elektrische auto’s, maar de vraag is of we dit jaar weer zo’n stijging gaan zien vanwege de nieuwe bijtelling.

Zonnebril op, dak eraf

Jarenlang was er een daling te zien in de de verkoop van cabriolets, maar daar kwam in 2017 een eind aan. Met 2752 nieuw verkochte cabrio’s was er een stijging van 13,8 procent ten opzichte van het vorige jaar. De Fiat 500C is al jaren de populairste cabrio, maar wat zijn de cabriofavorieten van LXRY? Een overzicht.

Ferrari Portofino

Een kunstwerk onder de motorkap, maar hij ziet er aan de buitenkant vooral ook geweldig uit. Het allerbeste nieuws is dat het tevens de minst dure Ferrari is van dit moment. Erik Kouwenhoven reisde voor LXRY magazine #34 af naar Puglia voor een testrit met de Portofino.

“Onder de motorkap zien we een prachtig kunstwerk. Eindelijk weer naakte koppen, cilinders en koelslangen. Echt mooi, zo’n overduidelijk ambachtelijk geproduceerd blok dat zonder de plastic kappen, die tegenwoordig usance zijn in de auto-industrie, extra opwindend oogt.”

Lees ook: Flaneren door Puglia met de Ferrari Portofino

Morgan

De liefhebber voor spiksplinternieuwe auto’s in een klassiek jasje konden op Masters of LXRY al even hun hart ophalen bij de stand van Louwman Exclusive. De auto’s worden op dezelfde manier met de hand geproduceerd als voor de Tweede Wereldoorlog werd gedaan: met stalen chassis, houten frame en starre achteras. De Morgan is echt een cabrio om mee te cruisen. Van de Morgan worden slechts 900 per jaar gebouwd.

McLaren 570S

Terugkerend favoriet bij LXRY is toch wel de luxueuze sportwagen McLaren. Suus de Brock van LXRY TV ging met Michael Bleekemolen het circuit op om de 570S te testen. Het resultaat van Formule 1 technologie toepassen op straatauto’s.

Porsche 911

Porsche onthulde vorige maand de nieuwste 911 Cabriolet. Dankzij hydraulische bediening kun je de softtop in slechts 12 seconden sluiten en openen tijdens het rijden (tot 50 km/u). Deze nieuwe Porsche heeft een topsnelheid van 306 km/u en trekt in 3,9 seconden op van 0 naar 100 km/u.