7x de beste kookboeken van 2016

kookliefhebber?

Cadeautips nodig voor een kookliefhebber? Met zoveel succesvolle kookboeken dit jaar, is het moeilijk kiezen. Maar een goed lijstje met geselecteerde exemplaren helpt je goed op weg. Baan je geen weg door de hordes aan topchefs, ambitieuze beginners, fusion-koks, en celebs.. 

1. De Grote Kleyn – Onno Kley
Met een flinke dosis humor en ironie verwoordt Onno Kleyn de zware stof van de belangrijke technieken, achtergronden, keukens en etiquette op een luchtige manier.

2. The Seasoned Life – Ayesha Curry
In het debuut van chef Ayesha zijn 100 favoriete ‘comfort foods’ omschreven die je dat acuut mooier maken.

3. Zuur – Bas Robben
Zeer origineel, een kookboek dat draait om zure smaken: van ceviche tot yuzulimonade en groentesoep met citroen.

4. Smokey Goodness – Jord Althuizen
Gekroond tot ‘Kookboek van het Jaar’ door Fusina Verloop, en omschreven als ‘een lekker vet BBQ-boek waarbij je de geur van gegrild voedsel al ruikt bij het openslaan’.

5. Cravings – Crissy Teigen
Voedsel waar je écht zin in hebt, zonder trendy healthclaimes.  Dat is wat beauty Crissy Teigen presenteert. En hey: als zij het zegt…

6. Inspiralized – Ali Maffucci
Gezond doen, zonder al teveel gedoe: de trend om groenten te ‘spiralizen’ neemt overal toe. Maak de zaligste pastaschotels zonder koolhydraten.

7. It’s All Easy – Gwyneth PaltrowEen bestseller in de Verenigde Staten die feestelijke en toch ‘guilt-free’ gerechten van de (macrobiotisch etende) Gwyneth Paltrow voorschotelt.

Meer Wining & Dining