Wining & Dining

World’s 50 Best Restaurants 2019

Sterren uit de culinaire wereld kwamen 25 juni samen in Marina Bay Sands in Singapore voor de onthulling van de 50 beste restaurants 2019-lijst van The World. LXRY deelt de top 10 beste restaurants!

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: De Librije & Unsplash

Mirazur

Chef: Mauro Colagreco

De jaarlijkse prijzenregen viert de uitstekende prestaties van restaurants – waaronder een gloednieuw nummer 1 dit jaar – evenals een reeks individuele onderscheidingen voor chef-koks. De lijst wordt besloten door een gevarieerde academie met meer dan duizend internationale chef-koks, culinaire journalisten en reizende fijnproevers. Ook staat er dit jaar wederom een Nederlands restaurant in de top 50!

#1 Mirazur (Menton, France)

Chef: Mauro Colagreco

#2 Noma (Copenhagen, Denmark)

Chef: Rene Redzepi

#3 Asador Etxebarri (Atxondo, Spain)

Chef: Victor Arguinzoniz

#4 Gaggan(Bangkok, Thailand)

Chef: Gaggan Anand

#5 Geranium (Copenhagen, Denmark)

Chef: Rasmus Kofoed

#6 Central (Lima, Peru)

Chef: Virgilio Martínez Véliz

#7 Mugaritz (San Sebastian, Spain)

Chef: Andoni Luis Aduriz

#8 Arpège (Paris, France)

Chef: Alain Passard

#9 Disfrutar (Barcelona, Spain)

Chefs: Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch

#10 Maido (Lima, Peru)

Chef: Mitsuharu ‘Micha’ Tsumura

Categorie prijzen

Best Pastry Chef: Jessica Préalpato (Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris)
Best Female Chef: Daniela Soto-Innes (Cosme, New York City)
Icon Award: José Andrés (ThinkFoodGroup, Washington D.C.)
One to Watch: Lido 84 (Gardone Riviera, Italy)
BBVA Scholarship Winner: Andersen Lee
Sustainable Restaurant Award: Schloss Schauenstein (Fürstenau, Switzerland)
Chefs’ Choice Award: Alain Passard
Highest Climber: Azurmendi (Larrabetzu, Spain)
Art of Hospitality Award: Den (Tokyo, Japan)

Jonnie en Thérèse - De Librije

De Librije op 46 World’s 50 Best Restaurants

Jonnie Boer is de enige Nederlandse chef die bij de beste 50 hoort in de lijst. De Librije in Zwolle heeft dit jaar de 46e plek toebedeeld gekregen. Het driesterrenrestaurant keert daarmee terug in de lijst, na afwezigheid van één jaar.