Cars & Yachts

De nieuwe Aston Martin Vantage

De nieuwe Vantage is het sportieve alternatief voor de meer relaxte, stijlvolle DB11. Een volbloed sportauto met een bijna minimalistisch karakter, zodat aandacht uit kan gaan naar een maximaal prestatieniveau.

Tekst: Erik Kouwenhoven
Beeld: Milan Kaine
Redactie: Nathalie Wittendorp

Stap achter het stuur van de Aston Martin Vantage en je wordt omsloten door een hoge middentunnel en hoge portieren, waardoor je je meteen geborgen voelt. Met een druk op de startknop komt de enorm sterke achtcilinder tot leven. Beleving is het kernwoord bij de nieuwe Vantage. Iets in de auto lijkt je telkens te willen verleiden tot zaken die eigenlijk op het circuit thuishoren. Even het gaspedaal helemaal naar beneden duwen leidt tot een kick die je wilt blijven ervaren.

 

Moderniteiten

Aandacht is er ook zonder buitenissig rijgedrag genoeg voor de nieuwe Vantage. Dat komt deels door de neongroen gekleurde diffusor onder onze witte auto, die een prachtig effect geeft, maar ook wel een beetje erg opvallend is. Het interieur is prachtig eigentijds, mede met dank aan AMG, dat ook hier voor de nodige moderniteiten zorgde. Over het uiterlijk van de Aston Martin kunnen we kort zijn. Van opzij beschikt de Brit over perfect proporties. De voorzijde is even wennen, de koplampen zijn wat klein, maar agressief. Aan de achterzijde vind je het echte visuele geweld, met een lichtstrip over de gehele breedte.

 

Karakter

Rijden met deze auto is involverend en heerlijk. De besturing is prettig en direct, de zitpositie uitstekend en karakter heeft auto ook meer dan de moderne 911. De auto is wat ons betreft enorm geschikt voor een mooie Alpentocht, of een rit door de Schotse Hooglanden. Met de drie rijinstellingen Sport, Sport Plus en Track kun je stapsgewijs allerlei zaken beïnvloeden, zoals schokdemping, de gasrespons en de besturing.

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over de Aston Martin Vantage, lees dat het hele car report in LXRY. Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37