Travel & Experiences

De mooiste golfbanen van de wereld

We hebben nog een aantal weken te gaan, maar het golfseizoen loopt op zijn einde. Al zullen de echte bikkels hun golfclubs pas opruimen op het moment dat de eerste sneeuwvlokken vallen. Wie toch het hele jaar wil doorgaan, kan nog altijd uitwijken naar de exotischere gebieden. Wij stelden een lijst op van de mooiste golfbanen van de wereld.

Argentario Golf & Spa Resort, Porto Ercole, Italië

Een briesje van zee verkoelt ons verhitte gemoed, terwijl het panoramische zicht op de Middellandse Zee zich aan ons oog ontvouwt. We bevinden ons niet in een ansichtkaart, maar op het voormalige eiland Argentario, bij het golf en spa resort van dezelfde naam. Het vijfsterrenniveau zien we terug in alles. Niet alleen in de high-end voorzieningen maar ook op de baan. Vooral de tweede 9 staan garant voor toonbeelden van Toscaanse schoonheid. Fairways zo glad als een babyhuidje en perfect gemodelleerd. De greens zijn razendsnel maar niet meedogenloos. Deze zeldzaam mooie bestemming is een zalfje voor je ziel. Italiaanse stijl met oog voor ecologisch ondernemen.

ARGENTARIOGOLFRESORTSPA.IT

mooiste golfbanen

Aphrodite Hills Resort, Paphos, Cyprus 

Dit is de plek waar Aphrodite de zee uit kwam en het strand op stapte. De godin van de liefde had zo te zien een fijne neus voor de betere locaties. Zo ook Cabell Robinson. De gevierde ontwerper tekende voor de 18-holes baan met trapsgewijze greens en johannesbroodbomen. De liefde voor het spel wordt flink aangewakkerd op de knappe fairways die zijn aangelegd op twee plateas, gescheiden door een knoert van een ravijn. Hoogtepunt is hole 7 met als dieptepunt dat 130 meter diepe ravijn. Wij sloegen er net niet overheen… Romantiek is in dit resort het toverwoord, hoewel het elegante hotel ook populair is
bij families. Een golf academy met PGA-gekwalificeerde pro’s zorgt voor bijles. Klaar met golf? Dan hup naar de beach club even verderop. Eens kijken of Ursula Andress het water uitkomt, zoals toen in Dr. No.

APHRODITEHILLS.COM/

mooiste golfbanen 

Quinta Do Lago, Almancil, Portugal 

Er zijn golfers die vinden dat de Ryder Cup hier gespeeld moet worden. En dan wel op de Laranjal, het Europese antwoord op Augusta. Hier vindt de wereldtop zijn perfecte uitdaging. Wie is er niet geweest in Quinta met al zijn golfweelde? Met het adembenemende San Lorenzo dat grenst aan het natuurpark Ria Formosa en de Atlantische Oceaan? Of de Noord en Zuid courses, altijd een genoegen om te bespelen. Kortom, dit is het Portugese eldorado voor de meer dan veeleisende golfer. Quinta do Lago blijft een grote naam in golf, waar tal van prestigieuze toernooien worden gespeeld. Een coryfee als Paul McGinley heeft er zelfs zijn Golf Academy. Moet dus goed zijn.

QUINTADOLAGO.COM/EN 

mooiste golfbanen 

Loch Lomond Golf Club, Rossdhu House, Dunbartonshire, Schotland 

In Schotland speel je op een links, zeggen de hardliners. Iets anders is heiligschennis. Maar wie de maagdelijke parkbanen van Loch Lomond betreedt, komt tot inkeer. Ook dit is hemel op aarde. De charme zit ’m in de combinatie van baanvariatie en natuurschoon met een extreem exclusief lidmaatschap. En dan het clubhuis… Beter dan Rossdhu House gaat het niet worden. Geen wonder dat het zo hoog in de mondiale ranglijst staat. Club, clubhuis, golf course en omgeving zijn hier één. Elke keer weer een feest om hier te zijn.

LOCHLOMOND.COM 

mooiste golfbanen

 South Cape Owners Club, Namhae, Gyeongsangnam-do, Zuid-Korea 

Luxe van wereldklasse treft de verwende golfer hier aan de Zuidkaap in Zuid-Korea. Dit golfresort aan de Namhae Zee bestaat pas vier jaar en prijkt nu al hoog op de verlanglijstjes van menig golfer. Zonder meer een van de beste courses van de regio, niet in het minst vanwege de excellent onderhouden klifbaan. Niemand minder dan Kyle Phillips heeft hier toegeslagen. Na Valderrama en St. Andrews mocht de gevierde golfcoursearchitect het hier eens proberen. En het resultaat: o-ver-wel-di-gend. Vooral de Par 3 holes die pardoes en pront de zee in steken. Alsof je rondloopt in een steeds wisselend schilderij van die bekende kunstenaar. Na afloop is het goed toeven in de South Cape Spa, het state-of-the-art clubhuis met navenante voorzieningen. Artistieke wellness ohne Ende.

SOUTHCAPE.CO.KR

mooiste golfbanen