De Extravagante trappen van EeStairs

trappen voor paleizen

Of ze nu zweven of wentelen, van glas of natuursteen zijn gemaakt, modern of klassiek, de maatwerktrappen van EeStairs vormen de kroon op het interieur. In de LXRY 29 vind je een interview met Cornelis van Vlastuin, Founder & Creative Director van de internationaal opererende trappenfabrikant EeStairs. Bij deze geven we je graag een preview van het interview.

the hamptons

Je zou niet verwachten dat een grote internationale speler als EeStairs zich in het dorp Barneveld bevindt. Toch is slechts 20% van de omzet van EeStairs afkomstig uit Nederland. “Onze grootste afzetmarkt is met uitstek New York en de omringende omgeving. Daar doen we zo veel goede zaken dat ik soms het gevoel heb dat wij er de enige zijn. (…) Een voorbeeld hiervan zijn de huizen in The Hamptons, de Amerikaanse Rivièra. “Dat is echt een buitencategorie. Die landgoederen kosten gemakkelijk 80 tot 100 miljoen. En dan hebben we het nog over een vakantiehuis.”

victoria’s secret

Het meest trots is Cornelis op de trap van de Victoria’s Secret-lingeriewinkel op 5th Avenue in Manhattan. “Die sloeg werkelijk alles. Daar hebben we gewoon een exemplaar van 3 miljoen dollar geplaatst. Dat klinkt als heel veel geld, totdat je je realiseert dat zo’n bedrijf jaarlijks alleen voor die locatie al 220 miljoen aan huur betaalt. 

dichtbij

Je zou denken dat EeStairs behalve de meest uitzonderlijke woningen in de Verenigde Staten en New York ook in het welvarende Dubai goed terecht zou komen, maar niets is minder waar. “We hebben soms wat moeite met landen als de Verenigde Arabische Emiraten, want daar draait het te snel mo uiterlijk. Iedereen kan een trap maken die er op twintig meter afstand mooi uitziet. Wij willen een trap maken die van dichtbij ook prachtig is.”

Overigens beschikt de succesvolle ondernemer zelf thuis niet over een enkele trede. “Ik woon in een appartement.”

Het volledige interview is te vinden in het magazine, hier te bestellen. Klik op de foto’s voor een impressie.

Fotografie: EeStairs

Meer Interior & Estate