De Librije*** in je eigen keuken

Met het onderstaande recept van kook- en wijnschool Librije’s Atelier kun je je vrienden en familie trakteren op een sterrendiner in eigen huis. Zet je koksmuts op, haal de shaker uit de kast en roer en bak erop los! In de lekkerste LXRY ooit met Jonnie en Thérèse Boer als gasthoofdredacteuren vind je nog veel meer heerlijke recepten.

Coquille met chorizo en geitenkaas

Chorizo-olie

Ingrediënten
1 chorizoworst (ongeveer 400g)
5 dl zonnebloemolie

Bereiding
1. Snijd de chorizo fijn en doe de snippers in een pan.
2. Voeg zonnebloemolie tot de worst net onder staat. Laat de worst 4 uur trekken.
3. Zeef de chorizo uit de olie.

Chorizocrème

Ingrediënten
40 g yoghurt
45 g eiwit
30 g sushiazijn
180 g chorizo-olie

Bereiding
1. Vermeng de yoghurt met eiwit en sushiazijn.
2. Voeg de olie langzaam toe met een staafmixer tot een gladde crème ontstaat.
3. Bewaar de crème  in een spuitzak in de koelkast.

Coquilles

Ingrediënten
9 coquilles
Olie
Zout

Bereiding
1.Steek de coquilles voorzichtig open en maak ze goed schoon. Zorg ervoor dat er geen gruis meer op zit.
2. Snijd de coquilles in vieren.
3. Besprenkel ze met olie, brand ze met een gasbrander en breng ze op smaak met zout.

Briocherots

Ingrediënten
½ briochebrood
Peterseliepoeder

Bereiding
1. Snijd de korst van het brood. Trek het voorzichtig in kleine stukjes.
2. Droog ze een uur lang in een oven van 80ºC.
3. Bestrooi vlak voor serveren met een beetje peterseliepoeder.

Courgettes

Ingrediënten
3 minicourgettes
1 dl zoutzuur marinade

Bereiding
1.Snijd de courgettes in dunne plakjes en leg deze in de zoetzure marinade.

Chorizo

Ingrediënten
50 g chorizo
50 g Tomme de Chèvre geitenkaas
½ bakje zuring

Bereiding
1. Snijd 50 gram chorizo in kleine blokjes.
2. Verkruimel de geitenkaas.
3. Pluk de zuring.

Serveren

Verdeel de coquilles over het bord. Zet hiertussen stippen chorizocrème. Verdeel de courgette, chorizoblokjes en geitenkaas erover. Leg tenslotte de brioche en zuring op het bord. Wijntip: Angel Negro Sauvignon Blanc, La Mancha, Spanje. Soms mag een combinatie best wat spanning opleveren. Het zilte van de coquilles en het frisse van de geitenkaas worden door de wijn goed opgepakt. Het pittige van de chorizo zorgt voor wat prikkeling.

Foto: Thomas Ruhl

Meer Wining & Dining