Travel & Experiences

De leukste dingen om te doen in San Francisco

De stad bekend van de Golden Gate Bridge en Alcatraz, San Francisco. De stad waar de grootste tech-experts ter wereld toeven, de huren exponentieel stegen en waar nieuwe hotspots als paddenstoelen uit de grond schoten. Kortom, een stad waar je geweest moet zijn.

Tekst: Christian Clerx
Redactie: Nathalie Wittendorp

Golden Gate Bridge

Heel toeristisch, maar vooral héél leuk, een fiets huren en naar de overkant van de Golden Gate Bridge trappen. Dit is misschien wel de bekendste brug ter wereld. Het oranjerode icoon is bijna twee kilometer lang en verbindt het centrum met het noordelijke Marin Country. Eenmaal aan de overkant, sla je linksaf richting de heuvels, vanwaar je geniet van het mooiste uitzicht over de stad en de brug.

Alcatraz

Van 1934 tot 1963 fungeerde Alcatraz, dat vernoemd is naar het gelijknamige eiland in de baai van San Francisco waarop het is gebouwd, als zwaarbeveiligde gevangenis. Hoe dicht het ook bij de stad was, ontsnappen was onmogelijk. Inmiddels is de gevangenis gesloten, maar je kunt nog steeds langs de cellen wandelen.

Painted Ladies

Naast de Golden Gate Bridge en Alcatraz staat San Francisco bekend om de vele Victoriaanse huizen. De mooiste zijn te vinden rondom Alamo Square, waar de fameuze painted ladies staan (huizen die in drie of meer kleuren geverfd zijn, waardoor de details beter uitkomen). Hiervan is PostCard Row een van de bekendste rij huizen, op 710-720 Steiner Street. De naam ontleent het aan het feit dat deze huisjes waarschijnlijk het meest gefotografeerd zijn.

Legion of Honor

Als Picasso, Monet en Rembrandt kunstliefhebber moet je zeker naar Legion of Honor gaan. Het museum kan niet alleen beschouwd worden als het beste museum van San Francisco, maar ook als een van de mooiste gebouwen, met uitzicht op de Golden Gate Bridge. Dit museum beslaat vier duizend jaar kunstgeschiedenis met een focus op Europese werken. De collectie omvat onder meer schilderijen, decoratieve kunst, beeldhouwkunst, oude mediterrane kunst en fotografie.

2017_CPLH_UrsFischer_Preview

San Francisco Museum of Modern Art

Een van de mooiste musea aan de westkust is het San Francisco Museum of Modern Art. Tot de collectie behoren werken van onder anderen Mark Rothko, Jackson Pollock, Henri Matisse, Picasso en Max Ernst. Het musea telt zeven verdiepingen met fotografie, beeldhouwkunst, schilderijen, neoninstallaties en korte video’s. Het gebouw zelf is ook de moeite waard. Het trappenhuis en de loopbrug boven in het Atrium vormen een spectaculair stukje architectuur.

Fisherman’s Warf

Fisherman’s Warf doet zijn naam eer aan door de lekkere visrestaurants, waar verse vis en zeevruchten worden geserveerd. Ook het aquarium dat op Pier 39 ligt is een populaire attractie. Hier kun je door glazen tunnels wandelen om zo haaien, roggen en andere zeedieren van dichtbij te kunnen bekijken.

Twin Peaks

Het beste uitzicht over San Francisco heb je ongetwijfeld vanaf de Twin Peaks. Een bekend uitzichtpunt is Christmas Tree Point. Vanaf hier kan je onbelemmerd genieten van het uitzicht over de stad en San Francisco Bay. De heuvels dienen naast het uitzicht voor de afscherming van de oostzijde van de sterke wind en mist van de westelijke kustzijde. Je kan de Twin Peaks beklimmen, maar je kan ook met de auto of met de fiets naar de top gaan.

 

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over San Francisco? Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37