Jewels & Watches

De kracht achter Choices by DL

Achter het high-end juwelenmerk Choices by DL zit drijvende kracht en ontwerpster Debora Huisman-Leeser. Het is een feestelijk jubileum voor haar, want het merk bestaat namelijk 10 jaar. Voor deze bijzondere gelegenheid ontwierp de ontwerpster een speciale collectie: Choices Collective. Debora vertelt wat haar drijft.

Tekst: Mical Joseph
Beeld: Choices by DL

Debora

De ontwerpster staat al 10 jaar aan het roer van Choices by DL en bedacht in 2008 haar lijn. “Choices by DL is eigenlijk begonnen als een uit de hand gelopen afstudeerproject.” De lijn was en is uniek. Het werden juwelen die bestonden uit verwisselbare onderdelen: een basisjuweel, een frame en een kleursteen, die los van elkaar verwisselbaar waren. Onder leiding van Jeannette Heessels en samen met de goudsmeden van GASSAN Diamonds heeft Debora het wereldwijde gepatenteerde systeem bedacht en kwam zij tot het Choices by DL. “We begonnen met een grote ring, de Classic 1818. Deze ring is nog steeds een succes.”

Haar passie

Vandaag de dag bestaat het succesvolle merk uit 60 verschillende juwelen en is Debora nog lang niet klaar met het ontwerpen van eyecatchers. Haar grootste passie blijft het creëren van nieuwe producten en dichtbij haarzelf blijven. Je moet mij eerder remmen met ideeën, dan dat je deze uit mij moet halen.”

De unieke creaties van Choices Collective zijn geïnspireerd op ontwerpen uit voorgaande collecties met als grootste inspiratiebron voor Debora, stijlicoon koningin Máxima.

Benieuwd naar de jubileumcollectie Choices Collective? Bekijk de video:

Choices by DL | www.choicesbydl.nl