Jewels & Watches

De Da Vinci collectie van IWC

Da Vinci 2017 collectie

Met de 2017 Da Vinci collectie zet IWC een stap terug in de tijd. CEO Georges Kern legt het uit: “Met de nieuwe collectie keert het merk terug naar de ronde kast die zo succesvol was in de Da Vinci Perpetual Calendar in 1985. We zeggen de tonneau-vormige kast dus vaarwel en bevestigen daarmee onze toewijding aan de klassieke afmetingen waar het merk voor staat.

Ook voor dames

Met de Da Vinci Automatic 36 and the Da Vinci Automatic Moon Phase 36 houdt IWC eveneens een traditie in ere door Da Vinci modellen special voor dames te brengen. De horloges zijn met een kastdiameter van 36 millimeter niet alleen kleiner en bovendien platter, ze krijgen een extra vrouwelijke uitstraling door de toevoeging van diamanten en modieuze banden. Eveneens voor dames, maar ook voor heren is er de unisex Da Vinci Automatic met een diameter van 40 millimeter.

Met de nieuwe Da Vinci collectie zet IWC dames in het middelpunt en dat is wat CMO Franziska Gsell betreft niet meer dan logisch. “We proberen doelbewust het merk in de gedachte van vrouwen te plaatsen, die een significant deel zijn binnen de groep horlogeliefhebbers. Hier in Schaffhausen maken we dameshorloges sinds het allereerste begin. In die zin blijven we dus trouw aan onze heritage.”

iwc.com