Travel & Experiences

De beste hotels voor je reis naar San Francisco

De stad waar 's werelds beste tech-experts te vinden zijn, waar de huren exponentieel stijgen en waar nieuwe hotspots als paddenstoelen uit de grond schieten. We hebben het natuurlijk over San Francisco, een stad waar je geweest moet zijn. Een belangrijk onderdeel van je trip is natuurlijk je logeeradres. Daarom vind je hier de mooiste, meest exclusieve en meest luxueuze hotels van San Francisco op een rijtje.

Tekst: Christian Clerx
Redactie: Nathalie Wittendorp

The Clift Royal Sonesta Hotel

Geïnspireerd op de klassieke luxehotels van begin vorige eeuw verwelkomt The Clift al een dikke eeuw gasten in de 372 prachtig vormgegeven kamers. Het hotel straalt moderne elegantie uit met verfijnde accenten. Daarnaast beschikt het hotel over een indrukwekkende collectie meubels, van onder anderen Ray en Charles Eames en Salvador Dalí. Je vindt het hotel op steenworp afstand van Union Square en in de buurt van vele bezienswaardigheden.

The Fairmont San Francisco

The Fairmont, geopend in 1907 op de top van Nob Hill, is een decadent en luxueus hotel dat nog steeds een van de beste plekken is om te verblijven. Als je binnenkomt, is het alsof je terug in de tijd gaat. The Fairmont biedt een aantal van de beste uitzichten over de stad en een halte voor kabelbanen waar je de steile heuvel op en af kunt gaan. Dineren kan in een van de gerenommeerde restaurants.

The Battery

Dit prachtig ontworpen hotel met slechts veertien kamers is verspreidt over de bovenste drie verdiepingen van The Battery, een besloten ledenclub. Aan de versleten houten pilaren en rode bakstenen muren is te zien dat het vroeger een fabriek is geweest, een snoepfabriek. Echter is er veel warmte toegevoegd middels lederen meubels en een excentriek maritiem thema. Overnacht je in The Battery, dan krijg je volledige toegang tot de uitstekende faciliteiten, restaurants en bars.

The St. Regis San Francisco

Dankzij de moderne glazen buitenkant en de collectie hedendaagse kunst lijkt het uit 2005 stammende hotel een verlengstuk van zijn kunstzinnige buren, het San Francisco Museum of Modern Art en het Museum of the African Diaspora. De kamers zijn ingericht in crèmekleuren. De Grand Deluxe en Executive Premier kamers kijken uit op de Yerba Buena-tuinen. Ontsnappen aan de drukte van de stad kan in de Remède Spa, met onder andere een zoutwaterbad, stoombad en sauna.

InterContinental San Francisco

Door zijn doorschijnend koelblauwe kleur is het InterContinental een opvallende verschijning. Het ligt in het hart van de wijk South of Market, gunstig gelegen nabij Union Square. De kamers zijn elegant ingericht met hout en marmer, hedendaagse kunst, stijlvol meubilair en de nieuwste hightech voorzieningen. Na een drukke dag in de stad kun je relaxen in de spa, waar je kunt kiezen uit een scala aan uitstekende behandelingen. Sluit de dag af met een diner in het inpandige, met een Michelinster bekroonde Luce.

Bestel LXRY 37 – Steve Tepas special edition

Wil je meer lezen over San Francisco, lees dan het hele verslag in LXRY magazine. Bestel LXRY magazine nu via de onderstaande knop. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 37