People & Finance

De beste DJ van de wereld: Martin Garrix

Hij reist van het ene naar het andere continent en wordt overal als een ster binnengehaald. Niet zo vreemd, want Martin Garrix - echte naam Martijn Garritsen (Amstelveen, 1996) - werd onlangs voor de derde keer op rij door DJ Magazine verkozen tot populairste deejay ter wereld. Zijn leven is letterlijk een jongensboek (Martin Garrix: LIFE=CRAZY), waarvan de illustraties worden verzorgd door fotograaf Louis van Baar, die hem naar alle uithoeken van de wereld volgt. In LXRY de mooiste foto's - waarvan enkele exclusief beschikbaar gesteld - en het verhaal erachter.

Beeld: Louis van Baar
Tekst: Bart-Jan Brouwer

Martin Garrix: “Een van de mooiste aspecten aan reizen is in contact komen met de lokale mensen en cultuur. Een van de dingen die mij het meest zijn bijgebleven is een bezoek aan SOS Kinderdorpen in Zuid-Afrika. Dat was zo indrukwekkend. Om te zien hoe hard die mensen daar elke dag werken om kinderen een familiebasis te bieden, dat was heel erg speciaal. Ik heb toen ook gedraaid, helemaal los gingen ze!”

Louis: “Deze foto is geschoten in de geluidsstudio in Amsterdam die Martijn heeft overgenomen. Voorheen heette die FC Walvisch, nu STMPD recording studios. Natuurlijk is het spannender om in een stadion te fotograferen, maar in de studio ben ik er ook bij.” 

Martin Garrix: “Louis en ik brengen zo veel tijd door met elkaar. We zijn heel erg op elkaar ingespeeld. Hij weet ook precies wanneer ik even geen zin heb in foto’s en dat is heel belangrijk.”  

HELLO GENIUS

Wil je meer foto’s zien? De rest van het prachtige beeldverslag lees je in het gloednieuwe magazine #36. Het magazine kun je kopen via de onderstaande button. Wil je niets meer missen? Kies dan voor een 1- of 2-jarig abonnement op LXRY en ontvang het magazine 4 keer per jaar op de deurmat.

LXRY Magazine 36