Day-cruisen met de Mazu 38

Mazu yachts

LXRY dompelt je graag onder in de wereld van de meest exclusieve en onbescheiden vaartuigen. Zo hebben we al veel superjachten de revue zien passeren die met gemak de 50, 80 of zelfs 100 meter aantikken. De jachten zijn vaak voorzien van zwembaden, helikopterpads en bioscopen. Maar zo nu en dan komt er een plaatje van een jacht voorbij dat het niet per sé van zijn immense afmetingen hoeft te hebben. Zoals de Mazu 38, de eerste day-cruiser van Mazu Yachts. Het Turkse bedrijf ontwerpt en produceert sinds 2011 jachten met een open of ‘hard-top bouw’ en staat bekend om een gestroomlijnde sportieve look en comfortabele toepassingen.

Mazu 38

De 12 meter lange Mazu 38 valt op door zijn uitgebreide exterieur. Het heeft een uitgebreid zonnedek op het voordek en dubbele al fresco op het achterdek. Het jacht verschijnt in twee varianten, waarvan één in metaal, en één met een white pearl coating. Op onderstaande foto’s is het witte exemplaar te zien. Het exterieur van de Mazu 38 is ontworpen door het Italiaanse bedrijf Foglizzo. Voor het interieur is het Amerikaanse Alcantara verantwoordelijk. De Mazu beschikt verder over twee Volvo IPS 400 en 600 motoren. Samen bereiken zij een kruissnelheid van 30 knopen (55 kilometer per uur) en een topsnelheid van 36 (ongeveer 67 kilometer per uur) knopen bereiken.

indoor & outdoor keuken

Beide boten beschikken over zowel een indoor als outdoor keuken van het Duitse bedrijf Gaggenau. Deze zijn voorzien van een cooker, grill, magnetron, oven en uiteraard een ijskast, vriezer en voorraadkast. De ‘bimini’ (een trappetje waarmee men de boot op- en afloopt), dekdouche en zwemplatform geven extra comfort tijdens een dag varen.

Meer Cars & Yachts