Wining & Dining

Das Cask voor je eigen whisky vat

Je vat gevuld met je eigen ontwikkelde single malt whisky. Gevormd naar je eigen voorkeur. Gevestigd in Berlijn zit Das Cask: ’s werelds eerste onafhankelijke whiskymaker die zich uitsluitend toelegt op het maken van gepersonaliseerde vaten single malt whisky. Van begin tot eind wordt je betrokken bij het proces waardoor een unieke whiskeyervaring ontstaat.

Das Cask maakt gebruik van hoogwaardige 30-liter vaten. De zeldzame, eersteklas ongerijpte maltdranken worden rechtstreeks ingevoerd uit ketels van een traditionele Schotse distilleerderij. In combinatie met verschillende houtsoorten van de vaten ontstaat een heel eigen soort whisky.

“We nemen elke klant mee op reis van enkele jaren,” vertelt oprichter Carl Seleborg, “en we betrekken hem of haar bij iedere stap van het proces. Dit gaat van het bepalen van de melange van de drank en het soort vat dat wordt gebruikt via het regelmatig proeven van het rijpende product in de kelder, tot het bottelen van de gerijpte whisky. Bij Das Cask draait alles om kwaliteit, passie en vriendschap.”

Het kopen van een eigen whiskyvat is vaak een dure onderneming en kan erg ingewikkeld zijn. Das Cask neemt dit alles voor je weg waardoor het plezier van de ervaring voor jou overblijft.

Lancering Das Cask Masters of LXRY

Er was geen beter evenement denkbaar voor Seleborg om Das Cask in Nederland te lanceren. Bezoekers van deze Genius Edition kunnen als een van de eersten kennismaken op de beurs. Bij de stand kunnen bezoekers kennis te maken met het team en samen een eigen vat te creëren.