Wining & Dining

Culinaire genialiteit in Restaurant M34

Afgelopen donderdag opende Masters of LXRY met de prestigieuze VIP Night. Voorafgaand aan het officiële openingsmoment, vond een smaakvolle teaser plaats: de opening van 's werelds grootste pop-up sterrenrestaurant M34. Hier wordt gedurende vier avonden lang de sterren van de hemel gekookt. Niet alleen Masters of LXRY staat dit jaar in het teken van genialiteit, ook de gastenlijst voor het diner op de openingsavond was geniaal. Onder meer Albert Verlinde, Ronald de Boer, Harry Mens, Pieter van den Hoogenband, Dirk Zeelenberg en Denise Boekhoorn gingen aan tafel.

Foto's: Goed Folk
Tekst: Nathalie Kastelein & Susan Poeder

Het voorspel

Voordat de gasten aan tafel gingen in het prachtige restaurant vormgegeven door Osiris Hertman Studio in samenwerking met Royal Delft en ExpoFlora, werd er genoten van een glas Philipponnat champagne en drie amuses van sterrenchef Alain Alders*. Gastheer Carsten Klint verwelkomde alle 130 genodigden hartelijk.

House of Caviar & Fine Food was verantwoordelijk voor de Kaviaar Perle Imperial. Voor de één dagelijkse kost, voor de ander toch een nieuwe ervaring die goed in de smaak viel.

Geniaal samenspel

Sterrenchefs Jacob Jan Boerma***, Moshik Roth**, Edwin Vinke** en Martin Kruithof** waren op de openingsavond verantwoordelijk voor het culinaire geweld. Moshik Roth had de eer om de eerste gang te verzorgen: handgedoken Sint-jacobsmossel, mi-cuit, kaviaar, een crème van gefermenteerde oester en koolrabi. 

De Castello Banfi wijn van Vinites vloeide rijkelijk en aan elke tafel waren louter lachende gezichten te zien. Ook de ‘Masters’ José Woldring, Remy Bonjaski en Yossi Eliyahoo genoten zichtbaar van deze avond. De zangeressen van Pasta e Basta zijn gedurende alle avonden verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting.

Surprise, surprise

Na het tussen- en hoofdgerecht (tussengerecht verzorgd door Edwin Vinke, hoofdgerecht door Martin Kruithof) is het aan Yves Gijrath, oprichter van Masters of LXRY, om de gasten toe te spreken. In zijn woorden klinkt trots en tevredenheid, en dat terwijl de avond eigenlijk nog moet beginnen. Speciaal voor de gasten van de openingsavond heeft hij een verrassing, een privé concert van Alain Clark. Alain, die zelf nog grapt dat hij met zijn spijkerjas niet echt aan de dresscode heeft gehouden, zingt de sterren van de hemel. De combinatie van een prachtige stem en gitaar, zorgt ervoor dat zaal in volledige stilte van het optreden geniet.

 

Zoet en skyhigh

Het dessert is zonder enige twijfel een prachtige afsluiter van de avond. Jacob Jan Boerma serveert zijn ‘Hazelnoot 2018’ aan de gasten. Terwijl iedereen zichtbaar geniet, delen de stewardessen van KLM het zeer exclusieve ‘huisje 99’ uit aan de gasten. KLM huisjes worden normaliter alleen verstrekt aan World Business Class passagiers. KLM directeur Harm Kreulen maakte voor de gasten in Restaurant M34 graag een uitzondering, gezien de link met hospitality en het culinaire aspect. Vele chefs van M34 zijn verantwoordelijk geweest voor de Business Class maaltijden aan boord.