Culinair op reis met Noma’s chef in een private jet

Private jet experience

Wereldwijd dineren met wereld’s beste chefs in de stad waar zij wonen. Waarom ook niet. Het exclusieve Four Seasons hotel bied al langere tijd de mogelijkheid om private tours te ondernemen met een privé jet. Nu hebben ze de handen ineengeslagen met chef kok René Redzepi, bekend van wereldwijd nummer 1 restaurant Noma, die curator is van de trip.

9 steden in 9 landen in 19 dagen

Er worden maar liefst 9 steden in 9 verschillende landen aangedaan waarbij uiteraard wordt verbleven in hotels van Four Seasons. Naast de gastronomische hoogtepunten wordt er ook kennis gemaakt met de chefs en wordt er zelfs soms bij hen thuis gekookt. Daarnaast is er ook ruimte voor cultuur en geschiedenis Er worden verborgen parels aangedaan, bijzondere markten opgezocht en vooruitstrevende boerderijen bezocht

Heb je tijd vrij tussen 27 mei en 14 juni 2017?
Voor slechts €130.000,- ben je onderdeel van deze unieke belevenis. Lees mee in de mogelijkheden.

1. Korea – Seoul

De eerste culinaire ervaring doe je op tijdens een private dinner bij chef Jong Kuk Lee, waar je zijn befaamde boerderij-tot-tafel principe geniet. Bezoek de Jin-Kwan tempel en kom erachter hoe de monniken hun eten zodanig bereiden ten gunste van meditatie. Verder komen er ook nog mogelijkheden aan bod om de studio van een professionele keramist te bezoeken en een lunch bij een lokale brouwerij.

2. Japan – Tokio

De tweede stad die wordt aangedaan is Tokio en bestaat uit verschillende mogelijkheden. Laat je meenemen door wereldwijd erkend chef Namae Shinobu. Hij neemt je mee voor een dag door de stad toeren gevolgd door een private dinner in zijn Michelin-sterren restaurant L’Effervescence. Of ga op pad met chefs uit Tokio om diverse markten en ingrediënten te verkennen. Bezoek de beste Kobe beef restaurants, een sushi masterclass, een Tokio Giants honkbal wedstrijd en leer de basis kunst van het zwaard vechten van Tetsuro Shimaguchi. De zwaardgevecht scenes van Quentin Tarantino’s film Kill Bill zijn door hem gechoreografeerd.

3. China – Hong Kong

Je bent niet in China geweest als je daar geen dim sum hebt gegeten. Dus begint de tocht bij Lung King Heen, een drie-sterren Michelin restaurant in het Four Seasons hotel. Je gaat varen in een traditionele boot door de haven. En struinen over de nachtmarkt waar lokale delicatessen zijn te vinden, vergezeld door mysterieuze straat artiesten.

4. Thailand – Chiang Mai

Het noorden van Thailand is rijk aan unieke culturele en culinaire tradities. Je gaat reizen met olifanten door de bergen en bezoekt het Royal Project Farm dat is gebaseerd op duurzaam werken op het land.  Het nachtleven blijft niet ongeroerd. Maak kennis met Duangporn “Bo” Songvisava, mede eigenaar van restaurant Bo.lan en recent benoemd als de beste vrouwelijke chef van Azië.

5. India – Mumbai

De veelzijdigheid van India met haar eeuwenoude tradities, moderne ontwikkelingen en Bollywood glam komen allemaal terug in dit bezoek aan Mumbai. Voormalig Noma chef Garima Arora neemt je mee naar de levendige Crawford Market om allerlei iconische gerechten te proeven op de markten en te bereiden.

6. Italie – Florence

Ontmoet wijnmakers Tenuta di Valgiano en ga eten bij  Damiano Donati’s gevierde bistro.  Je reist door naar Chianti om de vijfde generatie slager Dario Cecchini te ontmoeten voordat je naar het diner gaat aan het strand van San Vincenzo.

7. Portugal – Lissabon

De rijke keuken van Lissabon spreekt van een goede mix van de mediterrane keuken, de verfijnde kruiden van Noord Afrika en de uitgesproken smaken van de Nieuwe Wereld. Food tours worden afgewisseld met het nachtleven gecombineerd met street food.  Uiteraard wordt de avond afgesloten in een Michelin sterren restaurant.

8. Denemarken – Kopenhagen

René Redzepi ontvangt je hier hoogstpersoonlijk. Hij en zijn team laten je kennismaken met de mensen die hun wereld mogelijk maken. Een tocht naar het Amager strand en conversaties met andere erkende chefs waarbij je leert over de evolutie van hun innovatieve kookwijzen.

9. Frankrijk – Parijs

Een boottocht over de Seine waarbij je verblijft in de Champs-Élysées, dineert bij Hotel George V en allerlei lokale patisserie en wijn winkels bezoekt. Alles geselecteerd door het team van restaurant Noma. Gevolgd door een dagtrip naar het historische strand van Normandy en een laatste 3-sterren diner bij Le Cinq die de reis afsluiten.

 

Meer Travel & Experiences