Media & Entertainment

Charity voor de Cruyff Foundation

De Cruyff Foundation

“Alleen kun je niets, je moet het samen doen.” Deze woorden van Johan Cruijff zijn al bijna net zo legendarisch als het voetbalicoon zelf. Het zijn ook precies de woorden die de missie van de Cruyff Foundation perfect weergeven: jeugd wereldwijd vooruitbrengen door beweging. Letterlijk. Want elk kind verdient een gezonde toekomst. Die doelstelling wordt bewerkstelligd door projecten zoals de Cruyff Courts, Schoolpleinen14 en andere sportprojecten voor kinderen met een beperking of onvoldoende middelen.

Steun met een knuffel

Steun de Cruyff Foundation en adopteer een knuffel voor in de grote kerstboom tijdens Masters of LXRY. De opbrengst wordt gebruikt om speciaal voor kinderen met een beperking sportmaterialen aan te schaffen, zoals zitski’s. Naast de knuffel kan men ook kiezen voor een speciaal bronzen beeld van een wijzende Cruijff – symbolisch voor de manier waarop hij op geheel eigen wijze richting gaf aan het voetbal en de Cruyff Foundation.

Masters of LXRY voor het goede doel

Masters of LXRY zet zich al vijftien jaar overtuigd in voor goede doelen. Maatschappelijke betrokkenheid is niet alleen een taak van de overheid, maar van ons allemaal. Door de jaren heen heeft Masters of LXRY met verschillende grote en minder grote initiatieven samengewerkt. In 2016 was dit onder de noemer ‘Een knuffel voor Emma’ voor het Emma Kinderziekenhuis ten behoeve van de nieuwe afdeling Neonatologie.

cruyff-foundation.org