Wining & Dining

Creatieve Hotspot:
Bar & Restaurant 5&33

Op steenworp afstand van Amsterdam Centraal vind je hotspot 5&33. De plek waar je terecht kunt voor een borrel en kunt dineren met Mediterraanse invloeden. Dit omringd met veel kunst. Hier vind je namelijk naast het restaurant met open keuken tevens één van de grootste interactieve kunstinstallatie van Europa.

Tekst: Vivian Secrève
Beeld: 5&33, Paul Winch-Furness

Mediterraanse twist

5&33 heeft een dining concept met een Mediterraanse twist. Elk gerecht op de kaart sluit daarbij aan om tevens te delen met je tafelgenoten. Denk aan Italiaanse charcuterie en kazen, verschillende pasta’s en culinaire versnaperingen, waar verse ingrediënten en kruiden de overhand nemen. Start met een aperitivo aan de bar en neem daarna plek in het restaurant met uitzicht op de open keuken.

 

Kunstzinnig genieten

Bij 5&33 komt een warme, maar moderne sfeer met veel design en kunst je tegemoet. Iets wat deze internationale hotspot in hartje Amsterdam uniek maakt. Het restaurant is gevestigd in het Art’otel en heeft onder andere een samenwerking met Atelier van Lieshout, waar veel ruimtes mee gevuld zijn. Tevens vind je een trap naar beneden een gallery, met elke keer een nieuwe verzameling aan kunstthema’s. Zo heeft de locatie veel prijzen gewonnen voor het interieur.

 

Feestjes & Events

5&33 is tevens fan van unieke events en feestjes op zijn tijd. Zo start aankomende maand vanaf 29 oktober het truffelseizoen en kun je elke dinsdag terecht voor Truffle Tuesday en elke woensdag staat in het teken van dames tijdens Ladies Night.