To do: Cool Japan

Japanse Haute couture

Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening met opvallende uitingen en een uitzinnige cultuur. Museum Volkenkunde in Leiden presenteert vanaf 14 april de grote tentoonstelling Cool Japan. Een wereldwijde fascinatie in beeld. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context.

Historisch en hedendaags

Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokio. Museum Volkenkunde laat met historische stukken uit zijn wereldberoemde Japan collectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook moderne kunst vertegenwoordigd. De centrale eyecatcher is het vier meter hoge schilderij waarin oude en nieuwe elementen de kern van de tentoonstelling verbeelden.

De tentoonstelling Cool Japan is te zien van 14 april t/m 17 september 2017 in Museum Volkenkunde te Leiden. Kijk hier voor meer informatie.

Foto credits: Museum Volkenkunde

Meer Art & Design