To do: Amsterdam Cocktail Week

schatkaart

Bruisend nieuws. De allereerste Amsterdam Cocktail Week gaat van start. In de aanloop ernaartoe zijn er de afgelopen weken al een aantal speciaal ontworpen stadskaarten verspreid. Deze kunnen als een soort ‘schatkaarten’ worden gebruikt in de week van 6 t/m 12 maart. In totaal doen er 56 vooraanstaande bars en café’s mee aan dit evenement. Elke bar wordt gekoppeld aan twee drank- of frisdrankmerken. Deze zullen als ingrediënten dienen van een tweetal signature cocktails: één alcoholisch, één non-alcoholisch. Verder kun je bovendien toegankelijke workshops volgen over de kunst van het bereiden van een goede cocktail of longdrink.

do it yourself

De Amsterdam Cocktail Week is een initiatief van een viertal professionele bartenders waarvan drie werkzaam bij het mystieke Door74. Allereerst blogger/bartender Tess Posthumus, in 2015 uitgeroepen tot World’s Best Female Bartender. Ook Kevin Kroon, Dutch Bartender of the Year 2016 en Timo Janse, voormalig kampioen beste cocktailshaker van de wereld. In samenwerking met Albert van Beeck Calkoen, organisator van het Gin Festival, kwamen zij op het idee van de Cocktail Week. Naar eigen zeggen is het hun doel om “de nog steeds bestaande drempel van de cocktail te verlagen en de non-alcoholische variant nog beter op de kaart te zetten.” Er wordt bewust gewerkt met een transparante bereidingswijze met makkelijke ingrediënten. Zo kunnen bezoekers de smaakexplosies gemakkelijk zelf thuis namaken. Want met een duidelijke en relatief eenvoudige uitleg zouden we dit allemaal moeten kunnen, aldus de organisatie.

Sir Edmond Gin X Bar Botanique

Op dinsdag 7 maart vindt er bijvoorbeeld een Sir Edmond Gin tasting plaats bij Bar Botanique, welke gegeven wordt door een van de makers van de gin én tevens cocktailprofessor: Andrew Nichols. Mocht je dinsdag niet bij de tasting aanwezig kunnen zijn, geen zorgen, Andrew Nichols staat vrijdagavond als gast bartender achter de bar tijdens de vaste vrijdagavond, genaamd Club Tropique.

Beeld: Bar Botanique

Meer Wining & Dining