Jewels & Watches

Care & Repair
van juwelen en horloges:
GASSAN geeft advies

Diamanten en juwelen zijn in principe voor eeuwig indien je je juwelen het juiste onderhoud biedt. Sinds 1945 hanteert GASSAN de hoogste normen op het gebied van design, materialen en vakmanschap. Met de juiste zorg behoud je jarenlang de schoonheid van je GASSAN juwelen.

Online redactie: Mical Joseph
Beeld: GASSAN

Diamanten en juwelen

Diamant is ’s werelds hardste materiaal, maar kan onder bepaalde omstandigheden beschadigd raken, daarom moeten diamanten juwelen met zorg worden behandeld. GASSAN raadt aan je diamanten niet bloot te stellen aan extreme temperatuurverschillen, parfums, cosmetica en huishoudelijke chemicaliën.

GASSANS gouden tips

Om de glans van je gouden juwelen te behouden geeft GASSAN graag een aantal tips:

 • Controleer jaarlijks de zetting van het diamanten juweel;
 • Stel juwelen niet bloot aan huishoudelijk bleekmiddel en andere schoonmaak producten die snel verkleuren en mogelijk desintegreren;
 • Draag juwelen niet wanneer je deelneemt aan bijvoorbeeld sport of bij huishoudelijke klussen;
 • Vermijd contact met lotion, haarproducten, parfums en andere cosmetica.

Horloges

Naast diamanten en juwelen, hebben horloges natuurlijk ook onderhoud nodig. Extreme elementen zoals overmatige hitte of vocht kunnen de algehele look van je horloge beïnvloeden. Het volgen van de juiste zorg- en opslagrichtlijnen zal de levensduur van de GASSAN horloges garanderen. Bewaar daarom je horloge in de beschermende stofzak & doos die bij de aankoop is geleverd. Houd je aan de volgende tips om je horloge optimaal te verzorgen:

 • Open nooit zelf het uurwerk, maar laat dit over aan de officiële dealer;
 • Spoel na het zwemmen, zowel zeewater als chloorwater, je horloge altijd af met zoetwater;
 • Zorg er altijd voor dat de kroon gesloten blijft. Als deze open staat kan er namelijk vocht en vuil in het uurwerk treden;
 • Laat het horloge nooit achter in een omgeving van een warmtebron of in de volle zon;
 • Stel het horloge niet bloot aan extreme temperatuurverschillen;
 • Hetzelfde geldt voor het blootstellen aan chemische producten – doe dit niet;
 • Probeer zoveel mogelijk hevige stoten en schokken te vermijden;
 • Stel het horloge niet bloot aan magnetische velden;
 • Bedien het horloge zoals deze staat beschreven in de omschrijving die je mee hebt gekregen bij aankoop van het horloge.

Ook is een tijdige onderhoudsbeurt van het horloge van belang. Een mechanisch uurwerk is een precisie instrument dat uit honderden beweegbare onderdelen bestaat. Deze onderdelen bewegen jaren achtereen aan één stuk door en zullen na verloop van tijd in het uurwerk gaan slijten. Laat daarom je horloge tijdig inspecteren door de vakkundige horlogemakers bij GASSAN Diamonds.

GASSAN maakt graag een vrijblijvende offerte voor het inspecteren van je horloge.

Wil je gebruikmaken van deze service?

Neem dan telefonisch contact op met de GASSAN Marketing & Sales afdeling: +31 (0)20 622 5333.

Choices by DL pop-up store

Afgelopen zaterdag 16 mei is de Choices by DL pop-up store in de P.C. Hooftstraat 102 geopend. In deze schitterende pop-up store kan je de prachtige, uitgebreide collectie van het juwelenmerk Choices by DL bewonderen. Ook is er iedere dag een goudsmid aanwezig om je juwelen of horloges te controleren en schoon te maken. Naast de collecties en onderhoud van juwelen en horloges biedt de gloednieuwe store nog veel meer…

De Choices by DL pop-up store is dinsdag tot en met zondag geopend. Tijden van 12.00 tot 17.00 uur en zaterdag tot 17.30 uur. Uiteraard houdt het team rekening met de richtlijnen van het RIVM.

Je bent ook van harte welkom bij de GASSAN vestigingen om je juwelen te laten reinigen en inspecteren in het eigen atelier door de ervaren goudsmeden van GASSAN. Tijdens dit onderhoud wordt de zetting van het juweel nagekeken, wordt het juweel schoongemaakt, gepolijst en zo nodig gerhodineerd. Verlaat zo de diamantfabriek weer met sprankelende juwelen!

Bekijk hier de openingstijden van de GASSAN vestigingen.