People & Finance

Business Icon 2019 uitgereikt aan
Atilay Uslu
oprichter Corendon

Masters of LXRY 2019 vierde het ondernemerschap als grootste luxe beurs ter wereld. Van 12 t/m 16 december 2019 bezochten ruim 60.000 bezoekers vanuit de hele wereld Masters of LXRY 2019 in de RAI Amsterdam.

Tekst: LXRY Media Group
Beeld: Goed Folk @ Masters of LXRY

Corendon

Op Business Monday kreeg Atilay Uslu uit handen van beursorganisator Yves Gijrath de Business Icon 2019 uitgereikt. Deze award is in het leven geroepen voor excellent ondernemerschap. De CEO-oprichter van Corendon begon een reisorganisatie en breidde zijn bedrijf uit met negen hotels  – in Amsterdam, Curaçao, Turkije en op Ibiza – en drie luchtvaartmaatschappijen met een vloot van 24 toestellen. Recent noteerde Corendon een omzet van 1,2 miljard euro. Afgelopen jaar werd Corendon overgenomen door de Zweedse investeerder Triton. Daardoor is de toekomst van het bedrijf gewaarborgd. De hotels en resorts vallen niet onder de deal. Atilay heeft zichzelf een nieuwe missie opgelegd: “We hebben nu zo’n 10.000 bedden, ik wil dat dat er binnen vijf jaar 30.000 zijn.”

 

Een gezonde investering

Samen met zijn zus Gunay bouwt hij het grootste hotel van het Koninkrijk der Nederlanden, met 850 bedden. Het Corendon Mangrove Beach Resort wordt een heel duurzaam hotel. Met onder meer gebruik van zonne-energie, eigen waterproductie, hergebruik van het water en herstel van omringende mangrovebossen, die belangrijk zijn voor de biodiversiteit, kustbescherming en waterzuivering. Omdat een all-inclusive hotel veel eten in huis moet hebben, worden de lokale boeren van water voorzien om zo de voedselproductie op het eiland te stimuleren. Atilay: “Als Corendon willen we een positieve verandering realiseren op het eiland, met name op het gebied van werkgelegenheid en duurzaamheid. Wij bieden straks aan zevenhonderd man werkgelegenheid en indirect verschaffen wij zo’n tweeduizend mensen werk. Wij zetten iets neer waar het eiland zeker de komende honderd jaar de vruchten van kan plukken. Het is een gezonde investering die het eiland een boost zal geven.”