Wining & Dining

Jonnie en Thérèse van De Librije (***) openen nieuw restaurant

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije (***) openen een nieuw restaurant in Zwolle, genaamd Brass Boer Thuis. De eigenaren van De Librije hadden al een Brass Boer geopend op Bonaire, maar gaan dit nu ook 'thuis' doen.

Beeld: Rahi Rezvani
Tekst: Nathalie Wittendorp

In de brasserie krijgt vlees de hoofdrol. Jonnie en Thérèse willen namelijk met allemaal verschillende grills gaan werken. Ze gaan ook zelf worsten maken, daar zijn ze nu al mee aan het experimenteren in De Librije. Op de menukaart komen gerechten van rond de 15 euro en een driegangenmenu voor 37 euro.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Het echtpaar zal je echter niet aantreffen in de zaak. Jan Willem Berendsen, die nu bedrijfsleider is in Brass Boer op Bonaire, wordt bedrijfsleider bij Brass Boer Thuis. De chef-kok van Brass Boer, Joris Bruurs, komt met hem mee en wordt in Nederland de chef.

De brasserie zal te vinden zijn op de Nieuwe Markt 21 in Zwolle. Voor Jonnie en Thérèse is dit de perfecte locatie, aangezien ze zelf ook vaak bij de horeca ondernemingen op het plein te vinden zijn. Daarnaast, zit de nummer 5 van de Café Top 100, Café de Hete Brij, op hetzelfde plein. Ze zullen zich erg thuis voelen tussen deze ondernemers, vooral ook omdat iedereen kwaliteit voorop zet.

Brass Boer Thuis zal 3 mei 2019 haar deuren officieel openen in Zwolle, maar voor de officiële opening gaat het team van Brass Boer Thuis voor een select gezelschap ‘proefdraaien’ van 29 april tot en met 2 mei.