Binnenkijken bij: Paleis aan de Prinsengracht

prinsheerlijk aan de prinsengracht

LXRY is groot fan van imponerend vastgoed. Dus als er een appartement via Martens Makelaars op de markt verschijnt met een vraagprijs van € 4.000.000 k.k., verwachten we ook wel iets spectaculairs. En dat is precies het juiste woord om dit Amsterdamse driedubbel brede appartement te beschrijven. Een stadspaleis met het typische authentieke, Amsterdamse grachtengevoel. Maar dan wel één van het hoogste niveau, met alle moderniteiten van dien. Let’s take a look. 

modern op stand

Al het denkbare plezier van onze hoofdstad ligt hier direct binnen handbereik, met het Vondelpark, de Leidsestraat en Spiegelstraat op steenworp afstand. Maar terwijl het gewone ‘volk’ voor een avond in het De La Mar Theater doorgaans een parkeerplek aan de gracht moet vinden, stallen de bewoners hun auto in een nabij gelegen garage. Die arriveren in een huis dat bestaat uit drie samengevoegde monumentale panden met zicht op waterniveau. Deze stek van 340 m2 werd in 2011 tot in de nopjes gerenoveerd. Dus werd het natuurlijk meteen voorzien van high-end techniek en materialen, waaronder een centraal licht- en muziekplan en vloerverwarming.

open haard van 6 meter breed

Tot zover de Funda-feiten en -getallen. Droomhuizen zijn er om te zien. Allereerst valt bij binnenkomst in de royale entree met marmeren trap en garderobe direct het geestige kunstwerk op van een paard in de muur. Hierna betreed je een open leefruimte een gashaard van welgeteld zes meter breed (die doet het ongetwijfeld goed met kerst). Drie openslaande deuren geven toegang tot het terras van 33 m2. Via de visgraat-eikenhouten vloer bereik je vervolgens de aansluitende woonkeuken met zicht op de gracht. Die is natuurlijk uitgerust met exquise apparatuur van Wolf, een Quooker en wijnklimaatkast. Behalve het eetgedeelte aan het kookeiland vind je in dit huis tevens een uitgebreide, strakke dining area die je in de verste verten niet aan de Amsterdamse grachten zou verwachten.

walk-in-closet, sauna en study

Na het ‘entertainmentgebied’ kom je terecht in een stijlvolle study, ofwel de 2017-benaming voor ‘werkkamer’. Aan de achterzijde van het pand vind je bovendien drie slaapkamers (waarvan één gebruikt als gym, alweer zo’n Cribs-woord voor ‘sportschool’), elk voorzien van een eigen badkamer. De master-bedroom beschikt daarnaast over een walk-in-closet, wasruimte en sauna.

Klik op de foto’s of pijltjes om dit buitengewone huis aan de Prinsengracht te bekijken. Ben je trouwens ook benieuwd naar het duurste huurappartement van Amsterdam? Klik dan hier.

martensmakelaars.com

Meer Interior & Estate