Binnenkijken bij: het huis van Picasso

laatste woning van picasso

Pablo Picasso is nog altijd één van de belangrijkste kunstenaars die de wereld heeft gekend. De frivole artiest bezat in de laatste jaren van zijn leven een huis aan de Côte d’Azur, dat momenteel opnieuw wordt geveild. Dit gebied tussen Saint-Tropez en Cannes is een geliefd vakantieparadijs voor royalty, filmsterren, upper class en kunstenaars. Picasso was al jaren bekend met de omgeving. Zo dineerde hij in zijn vroege jaren nog in het kunstzinnige La Colombe d’Or in Saint Paul de Vence. Bij gebrek aan geld betaalde hij hier nota bene nog met zijn eigen kunstwerken. Na 1961 spendeerde hij de laatste jaren van zijn leven in het landhuis Mas de Notre-Dame de Vie. Dit is gelegen in het romantische Mougins, nabij Cannes, waar hij bleef wonen totdat hij in 1973 op 91-jarige leeftijd overleed.

historisch, doch modern

Mas de Notre-Dame de Vie is een historische Mediterrane bastide. In totaal heeft de woning maar liefst 2400 m2 woonoppervlakte. Je vindt het in een lommerrijk park van drie hectare. De tuinen zijn geheel hersteld naar het originele ontwerp dat Picasso begin jaren ’60 maakte, inclusief eeuwenoude olijfbomen, stenen trappen, meerdere terrassen en een boomhut. Het huis beschikt onder andere over een overdekt schaduwterras, een spectaculaire tuinkamer, meerdere gastenverblijven, een tennisbaan en een waanzinnig zwembad met bijbehorend wellness-paviljoen en hammam. Maar laat je niet misleiden door deze authentieke ‘bohemian villa’. Deze is namelijk moderner is dan het lijkt. Niet alleen onderging het recentelijk nog een ingrijpende restauratie, in handen van de Belgische interieurarchitect Axel Vervoordt, ook is het voorzien van state of the art domotica, camera’s en andere high tech toepassingen.

Voorbij de € 20 miljoen…

Het verkoopproces van Picasso’s voormalige woning is in gang gezet door Christies International Real Estate met twee aparte veilingen, zoals dat gebruikelijk is in Frankrijk. De eerste veiling heeft inmiddels al  € 20.200.000 opgebracht. Dat betekent dat er op de tweede veiling, die op 12 oktober 2017 zal plaatsvinden, vanaf dit bedrag zal worden geboden.

Ben je geïnteresseerd in meer van dit soort objecten? Christies International Real Estate is ook vertegenwoordigd tijdens Masters of LXRY 2017. Klik hier voor meer info en tickets.

r365.nl

Meer Interior & Estate