Binnenkijken bij: Walt Disney

Palm Springs Vakantie Huis

Toen Walt en Roy Disney samen Walt Disney Co in 1920 oprichtten, hadden ze nooit durven dromen van dit grote succes. Hun bedrijf die wereldleider zou zijn in de wereld van fantasie, stripfiguren en familie films.

Roy was de stille, verlegen partner die de financiën beheerde en Walt was het creatieve deel van het duo. Tijdens zijn leven sleepte hij maar liefst 26 Academy Awards voor het bedrijf binnen. Slechts drie jaar voor zijn dood, bouwde Walt Disney en zijn vrouw Lillian een vakantiehuis in Palm Springs. Deze diende als uitje van Walt’s hectische werkschema, maar ook om te genieten van hun latere jaren. Het huis bleef in de familie Disney tot 2015. De nieuwe eigenaren behielden de charme en de eigenzinnigheid van de woning die door dit fantasierijke echtpaar zijn toegepast.

Illustratieve verassingen

Met 2443 m2 heeft het huis vier slaapkamers, vier bad kamers en veel strakke lijnen in het design. De voorzijde is privé opgesteld met vrolijke, rode dubbele toegangsdeuren. De achterkant is vooral gericht op het buitenleven met uitzicht op het zwembad, de verhoogde spa, de bergen en het Indian Canyons Golf Resort.
Het antieke meubilair met art-deco stijl en de gewaagde flushes van kleur tegen een neutrale achtergrond zijn een verwijzing naar het werk van Walt. Er zijn kleine illustratieve verrassingen te vinden op onverwachte plekken in het huis. Daarnaast zijn er iconische Disney uitspraken op speelse wijze geschreven in de rug van alle kleding kasten. Ook in het huis wilde Walt het niet allemaal te serieus en moedigt hij de kijker aan om af en toe te lachen…

De toekomstige koper van Walt Disney’s Palm Springs huis zal genieten van de luxe van het Palm Springs klimaat. Maar ook vooral in de wetenschap dat ze wonen in het huis van een man die zoveel vreugde heeft gegeven. Geprijsd op € 845.000 euro.

Fotografie: HK Real Estate

Meer Interior & Estate