Interior & Estate

Binnenkijken bij: een design loft in New York

Loft living

Al sinds de jaren ’60 zijn de New Yorkse lofts erg populair. Het begon toen kunstenaars grote ruimtes nodig hadden om te schilderen. Veel fabrieksgebouwen in SoHo, NoHo, NoLiTa en Tribeca, die textielarbeiders hadden gehuisvest, waren verlaten oud en stoffig. Maar omdat er veel ruimte was, gingen veel kunstenaars daar illegaal wonen en werken. Koffiewinkels en galerijen gaven steeds meer aandacht aan de nieuwe kunstenaarspopulatie. Dit zorgde ervoor dat de fabrieksbezitters inzagen dat de waarde van de ruimtes toenam. Zij begonnen ook daarom met het opbouwen en herstellen van hun gebouwen. De evolutie in de populariteit van loft living  trekt nu de meest rijke jonge trend- en modebewuste kopers van onroerend goed.

Architectonisch kunstwerk

Op dit moment is één van de grootste lofts in Tribeca te koop. In 2014 gekocht voor meer dan 5 miljoen euro en sindsdien alleen in waarde gestegen. Er zijn meerdere miljoenen in renovaties geïnvesteerd door een koppel kunstenaars. Hiervoor huurden zij de beste architecten in die de loft in een architectonisch kunstwerk omtoverden. Op 5.800 vierkante meter aan open ruimte, konden zij hun creativiteit en vaardigheden goed uitoefenen.

één van de grootste lofts in New York

De loft beschikt over plankenvloeren, een grote open haard met daaromheen enorme boekencollectie. Je vindt hier ook een thuisbioscoop met 100-inch groot projectiescherm, een bar en een aparte bibliotheek. Vier slaapkamers en vijf badkamers zijn voorzien van ramen die bij elkaar 25 meter lang zijn en zorgen voor een fijne en vrolijke omgeving om een ​​kunstcollectie te tonen. Één van de grootste lofts in New York, ontworpen door Stephen Fanuka, wordt nu aangeboden voor meer dan 12 miljoen euro.