Binnenkijken bij: Amerika’s duurste herenhuis

I wanna be a Billionaire…

Nu het gemiddelde herenhuis ho-hum begint te worden, is het tijd om iets nieuws in de spotlight te zetten. ‘Billionaire’ is het nieuwe project van ontwikkelaar Bruce Makowsky. En die naam doet het eer aan. Het verbazingwekkende project markeert de top van de carrière van Makowsky, die zijn 25 jaar ervaring in de luxe industrie heeft ingezet voor het ontwerpen en produceren van deze bijzondere residentie.

Vip-suites en  James Bond theater

Alvorens aan Billionaire te beginnen, bestudeerde Makowsky zoveel mogelijk omgevingen. Net zolang totdat hij de perfecte plek vond op de heuvels van Bel Air. De locatie van de uiteindelijke woning heeft een uitzicht het 270 meter hoge San Gabriel-gebergte op de stranden van de Stille Oceaan van Malibu. De basis van de woning omvat 17.000 vierkante meter outdoor en 21.000 vierkante meter indoor space. Er zijn twee master suites, tien grote VIP-suites, 21 luxe baden en drie gastronomische keukens aanwezig met vijf bars. Daarnaast heeft het herenhuis een massagestudio, wellness-spa en een state-of-the-art fitnesscentrum. Maar waarom zou je het daarbij laten? Naast het fitnesscentrum is er ook een 25 meter lang infinity-zwembad met glijbaan, een James Bond-theater met 40 zitplaatsen en een bowlingbaan.

Pièce de résistance

Bij zo’n exorbitant huis past een exorbitante autogalerij. En inderdaad. Onder de woning bevindt zich een wagenpark waar een parkeergarage in Dubai jaloers op zou zijn. Deze bevat behalve een collectie van auto’s en motorfietsen van in totaal zo’n € 30 miljoen nog een aantal andere spectaculaire ruimtes. Zo vind je er een pop-up theater en twee champagne- en wijnkelders. Maar ook het meest geavanceerde home tech systeem ter wereld en twee gestoffeerde liften. En als kers op de taart…een grote snoepmuur in de speelkamer.

Herenhuis “Billionaire” is niet alleen het kroonjuweel van Bruce Makowsky’s fabelachtige carrière, maar zal ook het kroonjuwelenbezit zijn van haar aankomende koper. Momenteel tevens de duurste notering van Amerika. Met vrijwel elke klok, fluit en drop-dead view denkbaar, kan het een koopje zijn voor maar 250 miljoen.

Meer Interior & Estate