De bevlogen Galerie Bijl- van Urk

De eeuwige zoektocht van kunstgaleries

Het blijft altijd een grote sport voor galeries om waardevolle kunstvoorwerpen te vinden. En sport, daar is de ene partij beter in dan de ander. Dus het moge een knappe prestatie heten dat de Galerie Bijl-Van Urk, specialist in 17e-eeuwse Hollandse en Vlaamse meesters, er telkens weer in slaagt om de hand te leggen op de meest unieke schilderijen. Van ‘Portret van een Jonge Man’ van Pieter Soutman, een landschap van Jan Lievens tot een schilderij van Joachim Beuckelaer dat al in geen honderden jaren meer was gezien…

kunsthandel bijl- van  urk

Kunsthandelaar Sander Bijl heeft duidelijk veel expertise voor het gevoel voor het veroveren van bijzondere objecten. Stond hij vorig jaar nog met een meesterwerk van Albert Cuyp op Masters of LXRY, dit keer pakt hij uit met het indrukwekkende schilderij ‘An eagle, a swallow, a finch and a snipe in a fight’ van Melchior d’Hondecoeter, dat hij net op een veiling van Christie’s New York heeft gekocht. Daarover zegt hij: “Zoiets aan de muur, dat straalt kracht uit.”

schilderkunst op masters of lxry 2017

Ook dit jaar participeert de Galerie Bijl- Van Urk aan Masters of LXRY. Op deze grootste premium lifestylebeurs van Europa kun je rondstruinen tussen de mooiste schilderijen. Zo belooft Sander in elk geval om een grote marine van Jan Abrahamsz van Beerstraten mee te brengen. Het zijn stuk voor stuk unieke doeken waarover Sander alles kan vertellen. Het evenement wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. Klik hier voor meer informatie of hier om tickets te bestellen.

bijlvanurk.com

Meer Art & Design